ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да ядете без зъби?

Има няколко причини, поради които хората губят своите зъби. 

Някои хора страдат от обикновен кариес, причинен от натрупване на плака. Но най-честата причина, поради която оставате без зъби е стареенето.

Ако протезите не са жизнеспособни или удобна опция, лицата без зъби могат да се хранят с меки храни, които могат лесно да се поглъщатбез да се дъвчат.

1. Само защото текстурата и консистенцията на храната, която ядем може да се наложи да се промени, не означава, че тялото ви трябва да се приспособи към по-малко витамини, фибри, мазнини, калории и минерали. Трябва да внимавате какви видове и количества храни приемате, за да си набавяте всичко необходимо за тялото и неговото здраве.

2. Използвайте кухненски робот, за да пасирате храната, която не можете да дъвчете или да омекотите в устата, чрез слюнката. Винаги имайте под ръка супа, бульон или натурални сокове.

3. Пийте много течности – шест до осем чаши вода всеки ден. Избягвайте сладки и газирани напитки.

4. Консумирайте често и малки порции храна като внимавате това, което ядете да задържате повече време в устата. Различните хора са в състояние да се справят с различни разновидности на храни. Не забравяйте, че има изобилие от храни, които не трябва да се смесват или преработват, за да бъдат консумирани без опасност. Овесени ядки и картофено пюре често са готови за консумация, независимо от това дали сте или не сте със зъби.

5. Разгледайте готварски книги, за да си припомните колко много вкусни рецепти и каши има за консумиране. Ако ви е по джоба – купувайте бебешки пюрета. Те са чудесни доставчици на всичко, необходимо за организма.

 

Как да направим зъбите си по-бели?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *