ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на парадонтоза с домашни средства

Заболяването, известно в денталната медицина като „пародонтоза“, засяга много хора.

Започва като леко подуване на венците (гингивит) и може да остане незабелязане, докато в челюстта се получи значителна загуба на костна маса. Медицинското лечения включва лазерна терапия, екстракция на зъб, антибиотици и др. Освен това, можете да се опитате да се излекувате с домашни средства.

–      Масажирайте венците ежедневно. Можете да използвате четка за зъби с гумени косми или палеца и показалеца. Отделете 5 минути, два пъти на ден за леко разтриване на венците. Масажът стимулира кръвообращението във венците, ускорява оздравителния процес и държи далеч бактериите.

–      Пийте допълнително витамини, които заздравяват зъбите и венците, като 1000 мг витамин С дневно. Други необходими витамини и минерали са В-комплекс, магнезий и цинк. Коензим Q-10 е друга добавка, която може да помогне при възстановяване на венците.

–      Вземете билки, защото имат мощни лечебни свойства. Без знанието на много хора днес, някои от най-популярните лекарства, отпускани с рецепта идват от природата. Можете да се възползвате от помощта на същите тези формулировки в естественото им състояние. Тези билки са на разположение в магазините за здравословни храни и от онлайн източници.

–      Сварете една чаена лъжичка от изсушен корен на репей в чаша вода,  след което го оставете докато се охлади до стайна температура. След като измиете зъбите си с четка, изплакнете устата  с отварата. Можете също така да съберете шепа от венчелистчетата на червена или розова роза и да си направи вода за уста по същия начин.

–      Намерете пресен розмарин, смачкайте няколко листа и с тях масажирайте венците си всеки ден. Розмаринът подобрява кръвообращението, което помага да се ускори процесът  на зарастване.

–      Четкайте зъбите със сода за хляб. Това е популярна съставка в пастите за зъби и зъбните прахове, тъй като пречиства и освежава устата, докато нежно почиствазъбите. Дръжте малък буркан сода за хляб в банята си и потапяйте в него влажната четка за зъби, преди миене минимум два пъти на ден.

–      Добавете една капка масло от чаено дърво два пъти седмично върху четката си за зъби. Не повече, защото може да раздразни венците. Маслото от чаено дърво действа като антисептик и антибиотик, което намалява локализираните инфекции.

Други природни продукти, които можете да добавяте към пастата си за зъби са пчелен прополис, невен, ехинацея, хидрастис и др.

 

Съвети за здрава и бяла усмивка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *