Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да забавим храненето?

В София имаше едно супер готино заведение, което носеше девиза „Заведение за бавно хранене“. Името му беше „Охлюв“ и се намираше в топ-центъра.

Е, такива заведения трябва да има на всеки ъгъл, а не заведения за бързо хранене! Защото да се храните бързо е вредно!

А бързото хранене е доста често срещано явление за много хора с натоварен начин на живот. То може да доведе до увеличаване на приема на калории, наддаване на тегло и метеоризъм. Да се научите как да се храните с по-бавни темпове е навик, който може да се формира с течение на времето и изисква практика. Но сега започваме!

1.Сервирайте храната на маса пред вас и седнете, за да ядете. Всяка друга поза за хранене не се препоръчва – нито изправени, нито седнали в колата. Сядайки на масата за хранене ще ви съсредоточи върху тази дейност, а това е първото условия за здравословно, бавно хранене.

2. Премахнете всичко около вас, което отвлича вниманието ви от храненето. Съсредоточете се върху това, което е на масата и се наслаждавайте. Избягвайте гледането на телевизия или четенето – може само да имате като фон тиха музика, която не дразни слуха. Включете всичките си пет сетива само върху храненето.

3. Обърнете внимание на времето. Необходими са ви най-малко 20 до 30 минути за нормално хранене, за да може тялото ви да усвоява правилно храната.

4. Избягвайте да прескачате хранене. Ако изчакате, докато ви застигне зверски глад, след това ще ядете прекалено бързо и прекалено много. Яжте редовно, дори да не изпитвате силен глад. Ако сте заети и не можете да хапнете навреме, запасете се с аварийни закуски, като например пресни или сушени плодове и ядки, според сезона.

5. Яжте по-малки порции. Дори трябва да остане малко в чинията ви накрая. Освен това дъвчете всяка хапка бавно.

6. След всяка хапка слагайте вилицата си върху чинията. Това не само е свързано с етикета за хранене, докато дъвчете, но така забавяте процеса на хранене и имате време да се насладите на храната преди следващата хапка.

Продължавайте да се упражнявате да ядете бавно при всяко хранене.  Яденето бързо не е навик, който може да се разруши за един ден и това ще отнеме време и усилия.

 

 

7 напитки, които можете да пиете, докато отслабвате!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *