Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митът за осемчасов сън

Осем часа непрекъснат сън е модерен и изкуствен модел за почивка. 

Някои хора са щастливи, че могат да се приспособят към това правило, но за много от нас това е трудно, тъй като телата ни имат различен биологичен часовник.

Преди електрическата светлина и Facebook хората си лягаха рано. Не е имало изискване, че сънят трябва да се кондензира в ефикасен 8 часов пакет. Нашите предци са се радвали на сегментиран сън или разделен на части. Историческите сведения показват, че хората обикновено спят в продължение на 4 часа (първи сън), след това се събуждот в продължение на 2 часа, а след това отново заспиват (втори сън).

Съвременните изследвания на сегментирания сън са открили уникални хормонални събития, които се случват по време на периода на будуване през нощта. Така например е налице нарастване на пролактина – хормон на хипофизата. Някои експерти смятат, че този сън е от полза за нашата физиология и способност да се адаптираме към стреса.

Не изпадайте в паника, ако се събудите през нощта!

В днешно време ние сме кондензирали двата вида сън и елиминираме нощното време за медитативно състояние. Според медицинските изследвания това разпределение на съня ще е достатъчно добро за нашето здраве.

Осем часа сън без прекъсване не винаги е лесно да се направи. Ако сте един от хората, които не винаги могат да спят по команда, не се притеснявайте. Това може просто да означава, че не успявате да изкривявате вашата физиология в измислените модерни трикове, които така или иначе не са за всеки. Според психолозите събуждането през нощта е част от нормалната човешка физиология.

Има и други начини да си почивате. Ако не можете да спите 8 часа без прекъсване, помислете за някаква отмора през деня. Прекарайте известно време в леглото през деня, за да компенсирате малкото време на будност през нощта.

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *