ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мануалната терапия като помощник за гръбначния стълб

Противно на общоприетото схващане мануалната терапия не се използва само за навяхвания и разтягания.

Вижте за какво още е полезно това лечение, което в стана толкова популярно.

Теорията на хиропрактика казва, че за почти всяка болест е виновен гръбначният стълб. При нарушение в него получаваме виене на свят, често главоболие или дори загуба на съзнание. Тези оплаквания могат да бъдат знак, че изместването на прешлените нарушава притока на кръв в мозъка. Острата болка в областта на шията и долната част на гърба е възможен симптом за притискане на нерв. Постоянната умора и болките в гърба, най-вероятно са мускулни спазми, причината за които са промени на гръбначния стълб.

С възрастта промени настъпват в междупрешленните дискове. Това води до дразнене на околните нерви и възпаление. Проблемите с прешлените започват постепенно и се усложняват ежедневно.

За да се отложите за много години болките в гърба, следвайте съветите ни:

  1. Отидете на басейн. Ако не плувате – отидете на аеробика. Това са единствените упражнения, които се предписват на пациенти дори с тежки травми на опорно-двигателния апарат. Плуването възстановява, лекува и предотвратява заболяванията на гръбначния стълб. Също така помага да отслабнете.
  2. Не бъдете мързеливи. Опитайте се да провеждате телефонни разговори, докато стоите. И най-вече правете разходка из офиса по-често.
  3. Не повдигайте тежки предмети. Винаги бъдете дама. Разнасяйки тежки торбички за хранителни стоки си създавате проблеми с прешлените.
  4. Ходете повече и без асансьор по стълби. Знайте, че дори 2 етажа нагоре по стълбите и гръбнакът ще ви благодари. И задните мускули на бедрата, между другото, също. Паркирайте колата далече от офиса или излезте по-рано за работа, за да имате време за разходка.

През последните няколко години терапията с масаж е станала популярна, но да се намерят наистина добри, реални експерти е много трудно. Посъветвайте се с приятели, прочетете обяви онлайн, съберете информация. Славата на майстора със златни ръце се разпространява бързо и широко. След като намерите добър хиропрактор, оставете се в ръцете му. Имайте предвид, че ако поиска висока цена, значи не е добър и е новак в занаята. Добрите лекари не са алчни!

 

Защо не трябва да носите неудобни обувки?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *