ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нов вид лечение на диабет бе въведен в някои страни

В някои страни по света е въведен нов начин на лечение на диабет със стволови клетки

В град Дюселдорф, Германия е въведен нов метод на лечение на диабет със стволови клетки. Той е въведен в частна клиника към болница „Доминикус”, специализирана за лечение със собствени стволови клетки. В нея се лекуват и други болести освен диабет. Частната клиника се казва XCell Център и открита тържествено през 2009 г.

Диабет
Диабет

Тя е била ползвана от хиляди пациенти и освен за лечение на диабет се използва и за научни изследвания. Принципът не лечение се състои в инжектиране на собствени стволови клетки в панкреаса на болния от диабет. Това става по два начина – чрез катетър в органа или чрез венозна инжекция, която е по-лесно поносима. Пациентите преживели тази процедура споделят, че тя е лека и не е много болезнена.

Вземането на стволови клетки става с тънка игла от гръбначния стълб и трае половин час. Извършва се под местна упойка. Пациентите могат да си отидат даже след тази процедура, а следващата е след един ден. През това време се преработва взетия костен мозък във високотехнологична лаборатория и се тества. От него се вземат стволовите клетки и се инжектират на всеки пациент от собствените му клетки. Сега процедурата трае час и половина и е отново под местна упойка. Стволовете клетки се инжектират с катетър в артерията на панкреаса или венозно. Венозното инжектиране е по-подходящо за хора с бъбречни проблеми. Пациентите остават още 2-3 часа в болницата и след 2 дни лекарски контрол могат да си ходят.

От пациентите с диабет тип 1 са имали около 30% подобрение, а от тип 2 – около 60% от тях са имали подобрение.

Стволовите клетки стават за лечение и на други болести, понеже могат да се преобразуват в клетки на други органи и тъкани. При лечението на диабет се възстановяват бета-клетките на панкреаса.

Стойността на лечението струва 9 925 евро заедно с диагностиката, а преди да се започне то се правят предварителни тестове кой пациент за какъв вид процедури е подходящ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *