Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безпокойство и пълен стомах пречат на добрия сън

Недостатъчният сън през седмицата може да се навакса през уикенда

 

безпокойство сън

Тази често прилагана стратегия е пълна заблуда, която само обърква организма. По-добре да се придържате към добра хигиена на съня – т.е. да си лягате приблизително по едно и също време. Психолозите са категорични, че спалнята трябва да се ползва само за сън и любовни ласки. Там няма място за телевизор и служебни занимания. Оптималната температура за здрав сън е 18 градуса. Не е желателно да спите през деня – следобедната дрямка може да попречи на пълноценната нощна почивка. Седем часа е идеалната продължителност на съня, установиха италиански учени. Те изтъкват, че недостигът, както и излишъкът имат негативно влияние върху здравословното състояние.

Не пийте повече от едно питие час-два преди лягане. По-голямото количество алкохол ще ви помогне много лесно да заспите, но за сметка на това нощният ви сън ще бъде неспокоен и с чести събуждания. Ако вземете сънотворно хапче, ще подложите на допълнително изпитание нервната система. По възможност се въздържайте от таблетки, защото те водят до лесно привикване (в рамките на 1 месец при честа употреба), от което ефектът им се губи.

Ограничението за алкохола важи и за храната. Ако вечер се отпускате на трапезата, отнемате почивката на стомаха и го принуждавате да работи и през нощта – това води до проблеми със съня. Желателно е да приключите с яденето поне 2 часа преди заспиване.

Ако вечерта възникне проблем и търсите решение, по-добре да го отложите за сутринта. Сивите клетки не работят по време на сън, за да ви поднесат със събуждането готовото решение. Но то идва по-бързо, когато мозъкът е свеж, отпочинал и способността му да се концентрира е по-голяма. Това потвърждава истинността на народната поговорка, че утрото е по-мъдро от вечерта.

Безпокойството и тревогата от безсънието е по-вредно от самото безсъние, смятат лекарите. Вместо да се притеснявате, приемете времето на бодърстване през нощта като бонус, използвайте го за четене и други спокойни занимания. Не забравяйте, че физическата умора е най-доброто хапче за сън. Тя е и противоотрова срещу емоционалното напрежение. А след като напрежението изчезне, сънят няма да закъснее, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *