Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти от народната медицина срещу оток на краката

Отокът се появява вследствие на прекомерно задържане на вода в тъканите и може да засегне всяка част от тялото

 

отекли крака

Той издава липса на добра циркулация на течностите, проблем в обмяната на веществата, задържане на токсини. Необходимо е да посетите лекар, за да разберете на какво се дължи.

Ако причината не е сериозна, може да облекчите състоянието си, като използвате билки за външна и вътрешна употреба. Отоци понякога получават и хора в добро здраве. Например онези, чиято работа изисква продължително време да стоят прави – фризьорки, продавачки, лектори. Дългото стоене на крак увеличава налягането в кръвоносните съдове на долните крайници, което води до подуването им. Почивка с вдигнати крака е най-доброто лечение.

Може да си приготвите и билкова вана. Към отвара от равни части лайка, хвойна, мента и листа от бреза се добавя вода с температура 36-38 градуса. Потопете краката поне за 5 мин., може и за повече в зависимост от състоянието ви. Не е необходимо да доливате топла вода.

Банята за крака може да допълните с един стар народен лек – картофен компрес. Настържете сурови картофи и ги наложете върху отока. Покрийте с найлон или памучна кърпа. Останете така 15-20 мин., след което изплакнете със студена вода. Много добре ще ви се отрази и лек масаж за 5-8 мин. с гел (крем) за уморени крака на растителна основа.

Друг лек от народната медицина срещу отоци на краката е компрес с брезови листа. Нарежете една чаена чаша, добавете 1 л вряла вода и 1 с. л. сол. Оставете сместа да престои 30 мин. С този разтвор правете компреси на краката няколко пъти дневно.

За да избегнете задържането на вода в организма, може да приемате чайове със силно диуретично действие – от мечо грозде (препоръчва се и при възпаления на бъбреците и пикочния мехур), хвощ и магданоз. Подобен ефект имат соковете от магданоз и целина, както и от цвекло, моркови и краставици в равни пропорции. Копърът също помага. 1 с.л. семена от копър се заливат с 250-300 мл вряща вода. Разделете на половина и пийте сутрин и вечер преди хранене в продължение на 2-3 седмици, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *