Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти от народната медицина против чупливи нокти

Чупливите нокти загрозяват ръката, но има рецепти от народната медицина, които могат да ви помогнат да преодолеете това

 

чупливи нокти

През ден правете лимонови ванички – разрежете лимона наполовина и във всяка подръжте за 10 мин. върховете на пръстите. Курс – 2 седмици.

Два пъти седмично потапяйте пръстите във вана от затоплен зехтин и добавени 3 – 5 капки йод. Потопете пръстите в маслото за 15 минути, след това ги изтрийте и няколко часа не ги мокрете.

Ванички от равни количества растително масло и ябълков оцет.

Сварете твърдо едно яйце. Извадете жълтъка и го намачкайте. Добавете 4 г пчелен восък, разтопен на водна баня, и добавяйте прасковено масло, докато сместа не стане тъста като крем. Намазвайте ноктите всяка вечер.

Понякога чупливостта на ноктите е свързана с недостиг в организма на някои микроелементи и витамини. В такъв случай трябва да употребявате повече зеленчуци и извара. Можете да приготвите и чай, укрепващ ноктите: коприва – 1 част, овчарска торбичка – 1 част, корен от пълзящ пирей – 2 части, цвят от бъз – 3 части. 1 ч.л. от сместа се залива с чаша вряла вода, кисне в термос 6 – 8 часа, прецежда се и се пие по 1 чаша 3-4 пъти на ден в продължение на 10 дни.

Налейте в чаша растително масло, смесете с няколко капки лимонов сок и всяка вечер преди сън дръжте ръцете в него. За да е още по-ефективно средството, не го отмивайте, а сложете памучни ръкавици и оставете за през нощта, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *