Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храната може да бъде главен виновник за онкологичните заболявания

Раковите заболявания са основните причинители на смърт в европейските страни според последните данни на Евростат

 

храна рак

Възникването им продължава да е обект на проучвания. Голяма част от рисковите фактори са известни – йонизиращи лъчения, химически агенти, генетична предразположеност, хромозомни аномалии, ултравиолетови лъчи, имунодефицитни състояния, злоупотреба с тютюнопушене и алкохол, честа консумация на тлъсти меса, особено на пушени и консервирани.

Научни изследвания установяват връзка между употребата на тлъсти и червени меса и рака на храносмилателната система и на гърдата. Повишеният прием на животински мазнини увеличава средно с 20% заболяваемостта от карцином на млечната жлеза. Зависимостта е особено подчертана, когато консумацията на тлъсти меса се съчетава с алкохол и тютюнопушене. Само 2 чаши концентрат могат да повишат риска от рак на гърдата с 21 %. Този ефект се обяснява със способността на умерените количества алкохол да повишават естрогенните нива.

Повече зеленчуци, плодове и зърнени храни в менюто намаляват риска от онкологични заболявания. Според проучвания в Испания и Гърция, където по традиция се употребява много зехтин, ракът на млечните жлези се среща значително по-рядко.

Доматите и зехтинът пазят от развитие на ракови заболявания, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *