Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво да внимавате, когато купувате праскови?

Прасковите са плод, който може да си отглеждате в двора.

Тези сладки плодове са нискокалорични и почти не съдържат мазнини, нямат натрий или холестерол и са добър източник на витамин А и фибри. Има, обаче, редица неща, с които трябва да се запознаете преди да купите и да ядете праскови.

Бели петна

В някои узрели праскови бели петна могат да се появят в ямата на дръжката или зоната около нея. Въпреки че тези петна приличат на външен вид на плесен, те са всъщност естествено срещащи се. Те не са плесен, гъбички, бактерии или резултат от някакъв вид заболяване. Тези места са напълно безопасни за ядене заедно с останалата част на прасковите.

Опасни петна

Има някои опасни петна на праскови, които най-често са кафяви – това е гниене – разрушителна болест, която се проявява, когато прасковите узреят. Първите признаци на гниене са малки кафяви петна, обикновено когато плодът е вече леко ранен от насекоми. Ако забележите признаци на тази или друга плесен върху външната страна на прасковата – изхвърлете я. Единствено може да се ползва да сварите мармалад от такива праскови, след като сте изрязали гнилите части. А най-добре да ги сложите в казана за ракия.

Как да изберете праскови?

Прасковите са узрели, когато те могат да се откъснат лесно от дървото. Те са най-добри, когато леко ги притиснете трябва да усетите мекота. Прасковата трябва да мирише сладко. В зависимост от сорта, узрелите праскови могат да бъдат жълти, оранжеви, червени или комбинация – но ако те все още са зелени, те не са готови да бъдат изядени.

Дали костилките са безопасни за ядене?

Има дебат за безопасността от яденето на прасковени костилки. Те са предлагани за лечение на огромно разнообразие от заболявания, включително рак, проблеми с кръвта, запек и чернодробни заболявания. Но трябва да знаете, че съдържат цианид. Въпреки че количеството в тях се счита за твърде малко, за да навреди на хората, има оплаквания от тези, които ги употребяват – главоболие, замъглено зрение и сърдечни проблеми. Консултирайте се с лекар, преди да ги ядете и уточнете количеството. Освен това, много малки деца проявяват алергия от праскови. При някои тя изчезва на по-късен етап, но при други се задълбочава.

 

 

Прасковите и кайсиите намаляват теглото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *