Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са най-подходящите храни за всяка зодия? Вижте!

zodiya ovenОвен

Родените под знака на Овен мразят да чакат за храна и по тази причина често хапват на крак нездравословни неща. Освен това гълтат бързо и не полагат много усилия да сдъвчат добре продуктите. Обичат месото, и то приготвено по най-простия възможен начин – на скара, с малко сол.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Би било хубаво да заменят половината от месото с птиче и да редуват месните дни със зеленчукови, тоест постни. За този знак се препоръчва да хапва повече салати, спанак, моркови, ябълки и лимони, които му помагат да се справи по-леко с умората и главоболието.

Телец

Хората от тази зодия не ядат, те се наслаждават на храната. Телците обожават вкусно приготвените ястия, особено съдържащи скорбяла (например картофи). Освен това обичат храната да бъде не просто вкусна, а и подредена красиво. Любимият им момент на масата е сервирането на десерта.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Добре е да ограничат приема на сладкиши и да обогатят менюто си с продукти, съдържащи повече минерали, които регулират задържането на течности в организма. Такива са цвеклото, спанакът, тиквата, карфиолът. Също така да увеличат консумацията на храни с повече йод (риба и морски дарове).

Близнаци

Близнаците обичат да експериментират в кухнята – те се забавляват, готвейки. Харесва им също комбинацията от необичайни продукти и вкусове. Но винаги се стараят да се хранят здравословно и затова отдават предпочитанията си на леките ястия, пише „Журнал за жената“.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Все пак е добре да обръщат внимание и на протеиновите храни като месо, риба, яйца, сирене. Задължително да увеличат продуктите с повече калций (мляко и яйца), защото имат нужда от укрепване на костната структура. Да хапват също моркови, зелен фасул, цвекло, праскови, кайсии, сливи и ананас.

Рак

Родените под знака на Рака предпочитат простичко приготвените ястия, с минимална термична обработка. Те обичат да усещат автентичния вкус на продуктите. Също така изпитват удоволствие да се хранят бавно и в компания. Сред любимите им ястия са тестените изделия, сладоледът и сладкишите.zodii

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Нека увеличат консумацията на риба, за да доставят нужните количества йод на тялото си. Би било хубаво, ако хапват повече зеленчуци и плодове. Нужни са им и продукти, укрепващи костите и зъбите: млечни храни, яйца и цитрусови плодове.

Лъв

Лъвът харесва рафинираната кухня и трудно приготвените ястия. И държи да бъде поднесено красиво. Лъвовете обичат и скъпите продукти като хайвер, но не заради цената, а заради вкуса. Обожават чубрица и я използват щедро, когато готвят. Не биха отказали и поднесения шоколад.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Трябва да ограничат мазнините и захарта в менюто си, ако искат да бъдат здрави. Освен това е препоръчително да приемат повече продукти с витамин С – например цитрусови плодове, пъпеш, ягоди. Ще доставят минерали на тялото си, ако хапват редовно бадеми, смокини, сливи, боровинки и ябълки.

Дева

Девите обичат да готвят, но не са склонни да експериментират със сложни рецепти, отнемащи много часове. Не харесват също така пикантната храна, предпочитат по-леки ястия. Доставя им удоволствие сами да приготвят зимнина, по възможност от домашно отгледани зеленчуци и плодове.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Суровите плодове и зеленчуци са полезни за организма им. Но задължително да ги комбинират с кисело мляко, тъй като имат слаба костна система. Трябва да избягват тежките и трудно смилаеми ястия, особено за вечеря. Полезни за тази зодия са сиренето, птичето и телешкото месо, пълнозърнестото брашно, бадемите.

Везни

Представителите на този знак се адаптират без проблем към различните култури и техните типични ястия. Харесват детайлите и се възхищават от изкусно подредената маса. Готови са да чакат с часове за някое специално ястие, стига то да си заслужава. Обичат етнокухнята и екзотичните подправки.

hranaЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Не е лошо да избягват сладкишите и тежките сосове. Организмът им има нужда от определени минерали, които могат да открият в свежите салати, репичките, краставиците. Добре е да хапват повече моркови, ягоди, праскови, грозде, бадеми и царевица.

Скорпион

Родените под знака на Скорпиона се люшкат в двете крайности. Те са в състояние да приготвят впечатляващо меню и в същото време се затрудняват с обикновения омлет. Харесват малките дребни предястия, обобено ако между тях има такива с миди или морски дарове.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Полезна за тях е консумацията на птиче месо, риба и плодове. Трябва да избягват продукти с твърде високо съдържание на мазнини, както и силните подправки. Добре би било да включат в седмичното си меню грозде, сливи, череши, смокини, горчица, лук и чесън, съобразявайки се със сезона, разбира се.

Стрелец

Те биха се задоволили дори с непретенциозен сандвич, хапнат на крак. Но им става приятно, когато има разнообразие. Идеалният вариант е храната да бъде минимално обработена и задължително да има десерт. Много ценят и екзотичната кухня.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

За организма им не е добре да консумират прекалено пикантни ястия. Нека хапват повече ягоди, смокини, сливи и череши, които помагат за заздравяване на ноктите, косата и венците (а това са техните слаби места). Също така да увеличат приема на витамин В (съдържа се в пшеничните кълнове и черния дроб).

Козирог

Сред тях има както големи лакомници, така и напълно незаинтересовани от храната. Срещат се и много вегетарианци и вегани. Голямата страст на тази зодия са качествените вина и шоколадът, особено черният.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Добре е да приемат продукти, богати на витамините А, С, Е и D, за да подсилят костите и да се предпазят от фрактури, към които са предразположени. Другото им слабо място са бъбреците. За доброто им функциониране трябва да хапват редовно леща, боб, спанак, краставици, ечемик, жълтък, ягоди и боровинки.

Водолей

Водолеите хапват обилно, но не прекаляват. Те много внимателно четат етикетите на готовите продукти, тъй като често имат разни алергии. Готови са да пробват и нетради-ционни ястия, стига да не са опасни за здравето им.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

Трябва всеки ден да изяждат по един плод (по възможност екзотичен) заради съдържанието на витамин С, който им помага да заздравят стените на кръвоносните съдове. Не е лошо да увеличат и консумацията на храни, които контролират задържането на вода в тялото (зеле, спанак, целина, репички, моркови, ябълки, леща).

Риби

Рибите са непоправими ценители на сладостите. Те могат да ядат шоколад, мед и сладкиши по всяко време на деня. Обожават меките и сочни храни, както и ястия с много сос. Въглехидратите обаче са тяхната голяма слабост, дори и в солен вариант.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕПОРЪКИ

На първо място, да намалят приема на захар и да увеличат консумацията на продукти, които доставят желязо на организма (салати, ягоди, краставици, бадеми, орехи, стафиди, спанак, боб). За тази зодия са препоръчителни също морските дарове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *