Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страхотна идея за сваляне на килограмите! Как да се отървем от 7 кг за 8 седмици?

kilogramiМного по-лесно е да не приемете излишните калории изобщо, отколкото след това с глад да ги свалите я от корема, я от ханша. Контролът на инстинктите при храненето в комбинация с олекотен режим могат да станат вашите най-верни съюзници в битката с килограмите.

Най-оптималният резултат на диетата на контрола, както я наричат, е свалянето на 7 кг за 8 седмици, без да гладувате. Разковничето е в осъзнаването на хранителните навици и позитивната им промяна. Основните инстинкти, които се повтарят при повечето хора, са 5. Първият е, щом леко започнете да огладнявате, да се погрижите да се заситите. Много често обаче не става въпрос за това, че стомахът ви е празен, а в дълбините на съзнанието ви изниква страхът на праисторическия човек, че не е ясно кога ще е следващото хранене и дали ще има какво да се яде изобщо. Затова, когато огладнеете, сте склонни да поемате повече храна само и само за да се успокоите, че ще „оцелеете“. Много често и дехидратацията се бърка с глад.

ИДЕЯ

Вторият инстинкт е да ядете само защото храната е пред вас. Ако обаче скриете всички сладки и хрупкави неща, с които си държите ръцете и устата заети, докато гледате телевизия или сте пред компютъра, можете да си спестите няколкостотин излишни калории.

Третото е да избирате да ядете мазни, тежки и прекалено сладки храни или фастфууд само защото така сте свикнали. Опитайте поне веднъж с ябълка, портокал, салата или сурови ядки. Предизвикайте се да откриете любимия си плод или зеленчук и си го хапвайте него следобед, когато огладнеете, пише „Телеграф“.

Избирането на бърза храна е четвъртият принцип. Ясно е, че след изтощителния работен ден хич няма да ви е до вихрене в кухнята, а от друга страна, пицата е само на ръка разстояние. Не си угаждайте обаче толкова – една свежа салата или супа не отнема толкова време, а винаги е добра идея. Колкото по-претъпкан пък е хладилникът ви, толкова повече храни комбинирате и искате да опитате от всичко – това е петият инстинкт на храненето.

Ако успеете да се отървете от тези навици, всичко ще бъде по-лесно. Според автора на диетата д-р Сюзан Робъртс хората под 72 кг трябва да приемат около 1200 калории на ден. 1600 калории се препоръчват на тези, които тежат между 72 и 90 кг, а още по-тежките трябва да приемат около 1800 калории дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *