ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От какво са черните точки на лицето?

Черните точки на лицето могат да се появят независимо от възрастта и пола. В научната литература ги наричат комедони: те се образуват при запушването на мастна жлеза от кожата на лицето. Звучи неприятно, но си е самата истина, отбелязват от www.100trav.com.

cherni-tockiНай-често черните точки са разположени по брадичката, носа и челото. Няма две мнения: загрозяват, неприятни са!
Но защо изобщо се появяват?! Ето какви могат да са причините: важно е да ги знаем, защото много често спасението е в корекция на поведението.

И така – кои са причините за появата на черни точки:

* Неправилно хранене, лоша работа на стомашно-чревния тракт. Трябва да се откажете от кафето и алкохола, от пикантната, сладката, пържената храна. Използвайте повече оранжеви и червени плодове и зеленчуци, броколи и спанак, риба, кисели млека.

* Неправилно поддържане на кожата. Непременно почиствайте лицето си вечер и използвайте кремове, които са подходящи за вашия тип кожа. Добре е два пъти седмично да правите почистваща маска или пилинг, за да предотвратите запушването на порите.

* Наследственост – едва ли има нужда да се обяснява.

* Стрес. При стресови ситуации химичният състав на мазнините в кожата се променя и причинява запушване на мастните жлези.

* Екологичната обстановка. Благоприятно условие за черните точки са всевъзможните частици във въздуха; в комбинация с влагата това причинява доста неприятен резултат.

Има ли спасение? Естествено. По ваш избор: можете да се доверите на професионален козметик, който да ви направи почистване на лицето. Или сами да се заемете с грижите, като ползвате множеството известни народни рецепти за премахване на черни точки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *