Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АМОКСИКЛАВ / AMOKSIKLAV

Съдържа амоксицилин, клавуланова киселина, безводен колоиден силициев диоксид, кросповидон, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, свързващи вещества, оцветители

amoxiПредназначение

АМОКСИКЛАВ е антибиотик, препоръчван при инфекции на дихателните пътища и отделителната система. Действа успешно при възпаления на средното ухо, синусите, костите и ставите. Подходящ е за лечение на инфекции на меките тъкани и кожата, прилага се при зъбни инфекции и възпаления в устната кухина.

Как се приема

Обичайната доза АМОКСИКЛАВ за възрастни и деца с тегло над 40 килограма е две таблетки на денонощие, които се вземат през равни интервали от време По преценка на лекуващия е допустимо да бъдат приемани известно време по три таблетки. Антибиотикът се приема в началото на храненето или непосредствено преди него.
Не се препоръчва лечение с АМОКСИКЛАВ-таблетки при деца на възраст под 6 години и с тегло под 40 килограма. В такива случаи по лекарска преценка е допустимо да бъде давана подходяща доза суспензия от този или друг медикамент.
Лечението с АМОКСИКЛАВ следва да продължи не повече от две седмици. Ако то не е дало резултат, на всяка цена се консултирайте с терапевта си как да продължите лечението.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АМОКСИКЛАВ може да причини алергични реакции, ако имате непоносимост към някоя от съставките. Те се изразяват в сърбеж и обриви, отоци и ранички в устната кухина, задушаване, възпаления по кръвоносните съдове, в редки случаи – колапс. При тежки прояви спрете приема на медикамента и потърсете лекар.
Възможно е антибиотикът да причини болки в правото черво, редки изпражнения с кръв и слуз, гъбична инфекция на устната кухина и/или вагината, масиран червен обрив с лющене или белене на кожата. Наблюдавани са промени в кръвната картина, кристали в урината, отклонения в чернодробните показатели и жълтеница. В редки случаи е съобщавано за хиперактивност и гърчове. При проявата на някой от описаните симптоми или друг, който свързвате с приема на медикамента, спрете приема му и потърсете лекар.

Кога  НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не е подходящ за вас, ако сте алергични към някоя от съставките му. Да се избягва от хора с бъбречни или чернодробни заболявания. Не бива да бъде предписван на пациенти, които имат проблеми с уринирането, страдат от хронични възпаления на дебелото черво или получават гърчове.
АМОКСИКЛАВ може да причини замайване, поради което е препоръчително по време на приема му да не се шофира. С особено внимание и само след консултация да се дава на бременни, кърмачки и деца под 6-годишна възраст с тегло под 40 кг.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете специалиста, който ви препоръчва АМОКСИКЛАВ, ако приемате други лекарства за някои хронични заболявания. Съчетаването му с някои медикаменти за подагра например може да предизвика обриви или да отслаби действието на определени лекарства.
Специално внимание изисква съвместяването с медикаменти срещу образуването на кръвни съсиреци, както и при раково болни или при хора с ревматични заболявания.

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка 10 таблетки от 125 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “АМОКСИКЛАВ / AMOKSIKLAV

  1. ivo каза:

    zdraveite predi nqkolko dena priemax amociklav po 2 tabletki na 12 4asa sled nqkolko dni moje bi 2-3 po4ustvax silna bolka dvqsno pod rebrata ili okolo tqx
    i ve4e sedmica sam taka osvem tova i sam bab4erno transplantiran vazmojni li e ot antibiotika da e tova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *