Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ечемикът в човешкото хранене: каква е ползата?

Ечемикът е популярна селскостопанска култура; използва се интензивно и в хранителната промишленост. Диетолозите препоръчват тази зърнена храна заради полезните ефекти от консумацията й. Кои са те?

e4emikЕчемикът съдържа по-малко калории в сравнение с другите зърнени култури, коментират от meddaily.ru. Освен това е богат да целулоза, витамини и други хранителни вещества. Това е идеалният продукт за хората, решили да отслабнат.
Покрай ниската калорийност, ефектът на отслабването се постига и поради съдържанието на няколко изключително важни аминокиселини. Ечемикът също така е способен да стабилизира нивото на кръвната захар и да контролира резките промени на натрупване и разграждане в процеса на запасяване с мазнини.

Още – този продукт стабилизира кръвното налягане на хипертониците. Това дори е експериментално доказано! Ечемикът съдържа мед, следователно е полезен и за хората с артрит, облекчава болезнената симптоматика. Медът неутрализира свободните радикали и насърчава регенерацията на клетките.

Благодарение на ечемика може да се предотврати остеопорозата – отново благодарение на медното съдържание, а също така на манган, фосфор, витамин С, полезен за костите. Да добавим и високото съдържание на калций: по тази причина – ако искате да имате здрави зъби и кости, не пренебрегвайте този продукт!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *