Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 съвета за диабетици

Диабетът е състояние, при което човек има високо ниво на кръвната захар, тъй като или панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, или клетките не реагират на инсулинa, който се произвежда.

Ако нивото на кръвната захар не се държи под контрол, може да се получи изключително фатално увреждане на органите. Тук са 6 съвета, които могат да бъдат полезни за тези, които страдат от диабет.

1. Постоянен режим

Ако страдате от диабет, винаги спазвайте един и същ режим, за да можете да регулирате по-лесно нивото на кръвната захар. Вземайте си лекарствата или инсулина редовно и се хранете по едно и също време. Докато установите идеалния за вас режим – мерете кръвната си захар преди хранене и 1 час след това. Запознайте се с храните, които изискват по-голяма доза инсулин.

2. Яжте идеалното количество

Не гладувайте и не преяждайте. Установете еднакво количество и вид храна всеки ден и ако правите изключение, например за празник – сложете повече инсулин.

3. Яжте здравословно

Яжте по-малко мазнини, малко въглехидрати и ограничете консумацията на алкохол. Позволеното количество алкохол е 1 чаша бяло сухо вино на ден. Яжте изобилие от зърнени храни и пълнозърнест хляб. Плодовете силно се препоръчват, тъй като те ще ви осигурят важни витамини и минерали.

4. Ходете редовно

Излизайте сутрин и вечер на разходка всеки ден. Без да се пресилвате, ходете колкото можете, непременно с удобни обувки, за да не нараните краката си. При хубаво време стойте повече време навън, дори и седнали на пейка в парка.

5. Масажи и педикюр на краката

Правете най-малко 20 минути леки масажи на краката си всеки ден. Това подобрява кръвообращението в тях и намалява вероятността да имате рани, които не сте забелязали. Педикюрът също е важен, за да не се забие някой нокът в пръста и да загнояса.

6. При пътуване

Ако имате планове да пътувате, направете списък с необходимите неща, за да не забравите нещо важно. Инсулин и уред (писалката) за поставяне, резервни игли, комплект глюкомер с тест ленти и игличките към тях. Освен товаq имайте под ръка хапчета против гадене или диария, бутилки с вода и захар в малки пакетчета.

 

Кафявият ориз – приятел на здравото сърце

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *