Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Седем болести, които пролетта отключва (1)

Неустойчивото време, дефицитът на витамини – това е обичайно за първата половина на пролетта. Заедно с обострянето на хроничните заболявания, разбира се!

Businessman with stomach acheСедем основни типа заболявания се “събуждат” в тези условия и вгорчават живота. Ако проявата им е логична, има логика и в мерките, които всеки от нас трябва да вземе – за да намали негативното им въздействие. Трябва да си дадем сметка, че тук вече не става дума само за вирусни заболявания, отбелязват от medikforum.ru.
Ето кои заболявания се повлияват от ситуацията и се активират; и ето как наистина можем да им дадем отпор!

* Гастрит и язва на стомаха. Чувствате болки в горната част на корема – когато сте гладни или нощем. Може да се появи необяснима тежест, усещане за препълненост, неприятен вкус в устата. За да се избегнат тези неприятни симптоми, изключете от менюто си всички храни, които дразнят: мазното и пърженото, подсладените газирани напитки, алкохолът, фаст фууд, храните с пинактни подправки. Диетолозите съветват да се храните в едни и същи часове, да не гладувате и да не преяждате. Помагат разходките на чист въздух.

* Цистит. Той също започва да тормози много хора, основно жени. Причина за пролетния цистит най-често е преохлаждането. Появяват се болки в долната част на корема, спазми, чести позиви за уриниране, помътняване на урината. Нерядко се развива и лека температура. Как да се защитим? На първо място – не се подлъгвайте по пролетното слънце и не бързайте да се разделите с топлите дрехи и чорапи. Спазвайте правилата на личната хигиена и пийте повече течности. За препоръчване е чистата вода, но може и полезни за бъбреците нектари – например от червена боровинка. Почивайте достатъчно и вземайте витамин С.

Следва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *