Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОНКОР / CONKOR

Съдържа бисопрололов фумарат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, кросповидон, целулоза, царевично нишесте, калциев хидрогенфосфат, свързващи компоненти, оцветители

concorПредназначение

Този медикамент принадлежи към групата на бета-блокерите, прилагани при регулиране на сърдечната дейност. Ролята на КОНКОР е да забави сърдечния ритъм, като при това се подобрява ефективното изпомпване на кръвта. Препоръчва се при високо артериално налягане и ангина пекторис.

Как се приема

Приемът на КОНКОР става по индивидуално указание от кардиолог, което е съобразено с тежестта на здравословния проблем и общото състояние на пациента. Обикновено се започва с минималната доза от 5 мг, която при необходимост може да се увеличи. Препоръчаният максимален дневен прием е 20 мг.

Препоръчва се прием на лекарството сутрин, преди или по време на хранене, с малко вода. Таблетките трябва да се гълтат цели.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е в началото на лечението с този медикамент да чувствате умора, отпадналост и замайване. Ако са в слаба форма, тези симптоми трябва да се понесат – след десетина дни отшумяват.

КОНКОР може да причини промени в кръвното налягане, забавен пулс, изтръпване на крайниците и усещане на студ. В по-редки случаи се наблюдава влошаване на съня, изпадане в депресивни състояния, затруднено дишане. Не са изключени алергични реакции. Рядко може да се стигне до припадъци, при продължително лечение – до косопад.
Ако отклоненията от обичайното ви състояние се свързват с приема на това лекарство, ако те са чести и преценявате, че влошават здравето ви, непременно потърсете лекарско съдействие.

Кога НЕ БИВА да се приема

КОНКОР не е подходящ за пациенти, които имат непоносимост към някоя от съставките на медикамента. Да не се препоръчва на хора с тежка сърдечна недостатъчност, при тежки белодробни заболявания, повишена киселинност на кръвта и проблеми с надбъбречната жлеза.

Не вземайте КОНКОР, ако имате ниско кръвно налягане или забавен пулс.

Този медикамент не се прилага при лечението на деца и юноши. Противопоказен е за кърмачки, а при бременност лекуващият преценява дали приемът му е уместен. Не шофирайте, ако вземате този медикамент – приемът му може да се отрази на способностите ви за координация и концентрация на вниманието.

Приемът на КОНКОР може да бъде допуснат по индивидуална схема или с добавяне на допълнителен медикамент, ако имате диабет, някои сърдечни заболявания, проблеми с кръвообращението. Също – ако сте на дългосрочна терапия при алергии, страдате от астма, псориазис или имате проблеми с щитовидната жлеза.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на КОНКОР с други медикаменти може да причини алергични реакции, както и да усили действието на определен медикамент. Ако се налага едновременен прием на този медикамент с други, вашият лекуващ лекар трябва да знае това и да прецени допустимо ли е и при какви условия.

Особено внимание изисква съвместяването на КОНКОР с трайно приемани медикаменти за високо кръвно налягане и сърдечни заболявания, медикаменти за глаукома, диабет, анестетици – по време на операции, нестероидни противовъзпалителни средства, медикаменти за потискане на алергични реакции, антидепресанти и лекарства срещу малария.

________

Усреднена цена в аптеките – 8.30 лв за опаковка от 30 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *