Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо наричат бананите суперхрана?

Известно е, че бананите са чудесен източник на калий. Този елемент подпомага регулирането на кръвното налягане и се отразява положително на костната система.

banani-plodoveКалият предотвратява отмиването на калция, изреждат от meddaily.ru. По този начин намалява рискът от остеопороза и повишена крехкост на костите у възрастните хора.

Бананите са богати и на фибри. Тази съставка е важна за нормалното храносмилане и функционирането на стомашно-чревния тракт. Благодарение на бананите храната се придвижва плавно по тракта. Освен това този плод облекчава симптоматиката при стомашни киселини. Пореден плюс в характеристиката на бананите е високата концентрация на витамин В6. Това означава, че той съдейства за правилното образуване на кръвта.

Витамин С, магнезий, манган – тези елементи, влизащи в състава на банана, укрепват имунитета и предпазват от язва на стомаха. Освен това влияят позитивно на настроението и смъкват нивото на стреса.

В бананите има много триптофан – в организма той се превръща в серотонин. Както е известно, стабилната концентрация на серотонин съхранява доброто настроение задълго.

С бананите обаче трябва да внимават хората, които имат повишен холестерин, разширени вени или са прекарали инфаркт или инсулт. Не е добро решение за онези, които са решили да отслабнат: това е калорична храна!

Смята се за вредно, ако ядете банан на гладно и в същото време пиете вода. Ако обаче страдате от кашлица или разстройство – това е вашият плод.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *