Цяр за диабет (захарна болест)

1 кофичка кисело мляко се прецежда през марля. Течността от прецеденото мляко със сока от 1 лимон се изпива на няколко пъти през деня. След 1 седмица се пие сок от 1 лимон, смесен с толкова количество мастика. Количеството е за 1 ден. Редува се – една седмица течността от кисело мляко със сок от лимон, а другата – с мастика. Прилага се до регулирането на захарта.

50 г коняк, 50 г зехтин, сокът от 2 лимона и 2 пресни яйца се смесват добре. Взема се по 1 с. л. 3 пъти на ден до свършването на сместа. Прави се един път в годината и през следващата на същата дата се повтаря.

4 с. л. листа от черни боровинки (брани преди узряване на плодовете) се заливат с 2 л студена вода и се варят, докато остане половината от водата. От тази отвара се пие по 1 чаша 3 пъти дневно.


Публикувано в категории: Болести на кръвта » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да се хранете, за да не получите диабет – 10 златни правила

Спазването на часовете за хранене е много важно за ста­билизиране на гликемията, още повече, ако се приемат лекарства, които могат да до­ведат до хипогликемия или повишен инсулин.

Нов вид лечение на диабет бе въведен в някои страни

6 съвета за диабетици

Диабетът е състояние, при което човек има високо ниво на кръвната захар, тъй като или панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, или клетките не реагират на инсулинa, който се произвежда.

Забравена рецепта на Петър Димков лекува диабет и тумори!

Забравена рецепта на народния лечител Петър Димков лекува диабет и тумори. Лечебната смес се приготвя лесно, като основната й съставка е индрише. Според Димков тази билка е несправедливо подценявана, а всъщност е сред най-лековитите.

За вредата от свинското месо

Вредата от свинското месо се състои най-вече в това, че много често животните са отглеждани в нарушение на правилата и санитарните норми. Заедно със свинското в организма ни попадат агенти и съставки, от които здравето ни не печели.

Най-добрата и най-лошата диета за дълголетие

Екип от университета в Южна Калифорния изследвал здравето на над 6000 доброволци на възраст над 50 години. При мониторинга станало ясно, че хората на средна възраст, в чието меню има много животински протеини, са в повишен риск от различни тежки заболявания. Смъртността при тях се оказала двойно по-висока

Може ли диабетиците да ядат мед?

Когато става дума за диабет, обичайната идея е, че всичко сладко е забранено. Това, обаче, не винаги е вярно!

Виж как се тровим от хранителните опаковки!

Хората непрекъснато контактуват с химически продукти, без да го забелязват: синтетичните опаковки на храната и напитките им може да имат незначително влияние, но то е постоянно!

Свежи идеи за здравословна закуска за диабетици

“Не консумирайте нищо между основните хранения.” Вероятно, ако страдате от диабет, сте чували този съвет, но не го следвайте сляпо. Ако са необходими четири или пет часа между храненията ви, следобедната закуска маже да е точно това, което препоръчва лекарят, за да поддържате балансирани нива на кръвната захар.

Могат ли диабетиците да пият кафе?

Изглежда, сякаш всяка седмица излиза нова информация за кафето. Изследванията предполагат, че то предпазва от някои видове рак и от болест на Паркинсон и че е един от най-добрите източници на антиоксиданти (може би защото го консумираме в големи количества). Но има и друго.

На какво диабетиците трябва да обърнат внимание в магазина за деликатеси?

Много хора купуват обяда си от заведения за сандвичи,защото ги считат за по-здравословната алтернатива на ресторантите за бързо хранене – това наистина би могло да е полезен подход, ако избирате разумно. Но сандвичите в магазина за деликатеси и 30-сантиметровите франзели с 3 вида колбаси могат да навредят повече на режима ви, отколкото двойният чийзбургер. Предлагаме ви съвети, които да ползвате, когато пазарувате от подобни места.

Българското кисело мляко ни пази от диабет

Оказва се, че специфичните пробиотични бактерии произвеждат щит за организма срещу диабета.