ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Симптоми и лечение на синдром на професионалното изчерпване

Бърнаут (Burnout) – в основата му са интелектуално, емоционално и физическо изтощение.

Повечето хора, които работят, имат малко свободно време, задълженията им никога не свършват и са подложени на непрекъснат страс.

Как да се справите? Или сменете работата си, или навиците си! Ако продължавате така, ще се озовете в болница за лечение на сериозно заболяване. Нали знаете, че болестите идват, когато най-малко ги очаквате. Работата не трябва да ви обсебва! Намерете си развлечение, хоби или каквото и да е занимание, което отвлича вниманието ви от професионалните задължения. Направете режима си така, че да имате 8 часа работа, 8 часа сън и 8 часа други занимания. Дори домакинската работа е полезна и особено чистенето, защото е свързано с физическо натоварване.

Използвайте няколко много ефикасни техники за премахване на стреса, умората и подпомагане на мотивацията ви.

–      Когато в работата имате напрегната ситуация, отделете няколко минути за медитация – отпуснете се на стола, затворете очите и започнете да си мислите за нещо, което най-много ви радва в живота – децата или друго. Мислете за щастливи моменти, настройте се на позитивна вълна, изключете от околния свят. Може да ви звучи просто, но това отпуска и помага да преодолеете напрегнатия момент.

–      Винаги можете да поискате съдействие от колегите. Просто попитайте: „Може ли някой да поеме тази задача, защото аз съм „бърнаут”?”

–      Ако „зациклите” по-добре да станете и да излезете навън, отколкото да седите и да не можете нищо да сътворите.

Никога, ама никога не говорете за работа, след като сте напуснали работното си място! Ако се хванете, че правите това – отидете на психотерапевт.

 

Имате заядлив и вечно недоволен шеф?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *