ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храни и витамини за здрава и сияйна кожа (1)

Кожата ни се нуждае от постоянни грижи: не е само въпрос на визия, а и на съхранено здраве. Заблуда е, ако си мислим, че грижата се изчерпва с почистването й, с поддържането чрез лосиони, маски и кремове. Изключително важно е храненето на кожата отвътре!

vit1Какви витамини са й необходими и от кои храни да си ги набавим, разкриват от webzdrav.ru.

Витамин С. Той е най-важен за кожата. Съдейства за активното образуване на колагенови влакна, съдейства за бързото зарастване на рани и драскотини. Съдържа се в лимоните, боровинките – червени и черни, спанака, портокалите, киви и чушки.

Витамин Е. Наричат го „витамин на младостта”. Полезен е за кожата с това, че я пази от ултравиолетовото лъчение. Противодейства на свободните радикали и активно помага за обновяването на клетките. Без витамин Е не може пълноценно да се усвоява витамин А, който също е изключително важен за кожата. Набавяме си го от яйцата, мазната морска риба, растителните масла тип „студено пресовани”, от ядките, житните кълнове и млякото.

Витамин А. Ако той не ни достига, кожата става суха и се лющи. Този важен витамин се съдържа в пресния дроб, яйцата, кравето масло, изварата, моркова и тиквата. Не забравяйте, че тези храни трябва да се комбинират правилно за пълноценното усвояване на витамин А. Така например салатата от моркови трябва да е с добавен зехтин, а печената тиква – с малко сметана. Маслената среда е задължителна за приема на витамин А!

Следва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *