ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СУЗАСТОР / SUZASTOR

Съдържа розувастатин калций, лактоза, силициев диоксид, микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк, натриев стеарилфумарат, оцветители

suzastor-10Предназначение

Този медикамент е от групата статини, прилагани при повишени стойности на холестерола. Приемът му намалява риска от инсулт, инфаркт или други здравословни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.
Приемът на СУЗАСТОР повлиява положително нивата на лошия холестерол, което е добра профилактика срещу отлагането на мастни плаки по стените на кръвоносните съдове. Специалистите съветват да изпълните докрай предписания ви терапевтичен цикъл дори когато контролните изследвания показват намаляване на холестериновите стойности в кръвта. Това е добра профилактика срещу възможно ново увеличаване на лошия холестерол.

Как се приема

СУЗАСТОР се приема в дози и за срок, определени от лекуващия в зависимост от тежестта на здравословния проблем и общото състояние на пациента. Обикновено се започва с минималната доза от 5 мг и по преценка на лекаря тя може да се увеличава.Максималната дневна доза за възрастен е 40 мг, а за деца на възраст 10-17 години – 20 мг. Дозата се приема веднъж дневно, за препоръчване в един и същи час. Важно е да се отбележи, че максималната доза от 40 мг се препоръчва само при високи стойности на холестерола, които не се повлияват от по-слаби дози. Това се отнася до случаите с висок риск от инсулт или инфаркт.

Възможни нежелани ефекти

Медикаментът може да причини сърбеж с кожни обриви, затруднено дишане, подуване на лицето и езика, трудно преглъщане – това са реакциите при непоносимост към някоя от съставките му.
СУЗАСТОР може да провокира главоболие и замайване, стомашен дискомфорт и болки, запек, мускулни болки. В по-редки случаи е възможно да се получат отклонения в стойностите на кръвната захар, белтък в урината, промени във функциите на черния дроб. Ако приемът води до тежки усложнения (загуба на памет, депресия, безсъние, кошмари или други притеснителни ефекти), лечението трябва да бъде консултирано със специалист.

Кога НЕ БИВА да се приема

СУЗАСТОР не бива да се приема, ако сте алергични към някой от компонентите на медикамента.
Това лекарство не се препоръчва за бременни, кърмачки и деца на възраст под 10 години.

Не приемайте СУЗАСТОР, ако имате бъбречно или чернодробно заболяване в тежка форма, както и белодробна недостатъчност. Медикаментът не е приложим при трансплантирани пациенти, които приемат продукти за потискане на имунитета. Не бива да се препоръчва на хора, които често изпитват мускулни болки (миопатия).

Медикаментът е приложим след лекарска консултация и при осигурен контрол от специалист, ако сте на възраст над 70 години, имате проблеми с щитовидната жлеза, потребявате редовно алкохол или сте от азиатски произход.

Взаимодействие с други медикаменти

СУЗАСТОР може да влезе във взаимодействие с други медикаменти и да усили или промени ефекта от въздействието им. На всяка цена предупредете лекаря, който ви препоръчва този медикамент, ако междувременно сте приемали или приемате лекарства за други здравословни проблеми. Особено внимание изискват медикаментите за разреждане на кръвта, други средства за понижаване на липидите, циклоспорин при пациенти с трансплантирани органи, антибиотици, орални контрацептиви, продукти за хормонозаместителна терапия.

Усреднена цена в аптеките – 9.20 лв за опаковка от 30 тблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *