Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За вредата от свинското месо

Вредата от свинското месо се състои най-вече в това, че много често животните са отглеждани в нарушение на правилата и санитарните норми. Заедно със свинското в организма ни попадат агенти и съставки, от които здравето ни не печели.

porkСвинското месо е натъпкано с хормони: животните ги получават с храната, за да нарастват по-бързо.
Хормонът на растежа, попадайки в човешкия организъм, нанася съществени вреди. На първо място – стимулира разрастването на мастни тъкани и злокачествени формации.

Свинското е вредно и с това, че съдържа големи количества хистамин. Той провокира тромбофлебит, апендисит и заболявания на жлъчния мехур. Заради хистамина могат да се проявят кожни заболявания – фурункулоза, дерматит, екземи, дерматоза.

Немски учени свързват потреблението на свинско с честите случаи на сърдечни аритмии и инфаркт.
И това не е всичко! Оказва се, че свинската кръв е богата на онкогенни агенти, разкриват от www.webzdrav.ru. Това са така наречените ендобионти.

Още едно токсично въздействие на свинското е свързано с грипния вирус. Той се развива в свинския дроб, особено през топлите месеци. Практически във всеки колбас със свинско месо може да бъде открит този вирус. Ако всеки ден яде свинско месо, човекът постоянно си причинява инфекции и е достатъчно да настине или да преживее лек стрес, за да развие грипната зараза.

Една любопитна подробност: в мюсюлманските страни, където свинско не се консумира, практически грипни епидемии няма. Грип може да възникне единствено ако се консумира конско месо – то също може да пренася тази зараза.

И най-сетне вредата, с която би трябвало да започнем: мазнините. Свинята е шампион по процент на мазнини в телесната маса. А животинските мазнини въздействат крайно негативно върху обмяната на веществата в човешкия организъм, като приемът им се усеща от всички клетки.

Разбира се, въпреки всички тези неща продуктът си има почитатели и те не искат да се отказват от него. Но вероятно ще е добре да се концентрират върху такъв продукт, който ще е ценен с протеиновите си съставки, т.е. допустимо е нетлъсто месо. И не всеки ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *