Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли бебешката количка да навреди на детето?

Ако мъникът прекарва твърде много време в количка или закопчан в детско столче, впоследствие той може да се сблъска със задръжки в развитието на речта и физическите навици.

babyТакива условия задържат възможността детето свободно да усвоява света и да общува с родителите си, описват от meddaily.ru. Резултатът от всичко това може да се отрази не само върху успеваемостта в училище, но и върху целия съзнателен живот на един човек. В това число – и на умението му да създава междуличностни връзки.

Аналогична е ситуацията с използването на мобилни телефони с приложения и на таблети. Децата, които имат достъп до подобни устройства, по-рядко пеят, говорят и играят.

През първите 36 месеца от живота на детето то развива вниманието, баланса, координацията. В този период е изключително важен контактът с близките, особено зрителният контакт. Има голяма разлика между това – да возите бебока в количка с гръб към вас, или обърнат с лице. Съгласете се, че детето губи, ако е в количката без зрителен контакт с вас, а вие в същото време говорите по мобилния си телефон.

Такива деца в перспектива могат да се окажат лоши ученици, въпреки че имат високо ниво на интелекта. Возете детето в количка с лице, обърнато към вас: такива деца по-лесно и многостранно усвояват и развиват езиковите навици.
Възможността за движение е в основата на навика самостоятелно да се решават задачи от различен характер. Пълзенето пък подпомага развитието на зрително-моторната координация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *