Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАЛЦИД / TALCID

Съдържа хидроталцит, манитол, царевично нишесте, магнезиев стеарат, захарин натрий, есенция

talcid-500-mg-20Предназначение

Приемът на този продукт намалява стомашната киселинност и съдейства за оздравителните процеси при лечение на определени заболявания: гастро-езофагеален рефлукс, язва на стомаха или дванадесетопръстника, гастрит – остър и хроничен.

Как се приема

ТАЛЦИД се приема в доза, определена от характера на здравословния проблем и общото състояние на пациента. Стандартната еднократна доза е 500 до 1000 мг, като общото количество не трябва да е по-голямо от 6000 мг за денонощие.
Обикновено продуктът се приема след хранене или при необходимост. Не бива да се прилага едновременно с други лекарства; препоръчва се пауза от 1-2 часа между приема на ТАЛЦИД и друг продукт. Добре е единият прием на ТАЛЦИД да бъде преди лягане.
Ако лечението не даде резултат в продължение на две седмици, потърсете мнението на вашия терапевт.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТАЛЦИД за срок по-дълъг от 14 дни следва да се провежда под лекарски контрол. При признаци на диария направете консултация с терапевта си, тъй като вероятно се касае за необходимост от намаляване на дозировката. Възможна е поява на кръв в изпражненията, почерняване или повръщане на кръв, което налага незабавна лекарска намеса.
При пациенти с проблеми в дейността на черния дроб или бъбреците са възможни отклонения в кръвните показатели. Продължителният прием на ТАЛЦИД налага да се контролират нивата на алуминий и магнезий в организма, тъй като са възможни дисбаланси.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не бива да се приема в случай на непоносимост към някоя от съставките. Лекарският контрол е наложителен, ако имате увреждания на бъбречните функции или сте с намалена концентрация на фосфати в кръвта. ТАЛЦИД е противопоказен при миастения гравис.

ТАЛЦИД може да се приема от кърмачки, а от бременни – само за кратък срок. Не се препоръчва за деца под 12 години.
Избягвайте приема на продукта едновременно с храни и напитки с високо киселинно съдържание (вино, плодови сокове).

Взаимодействие с други медикаменти

Ако имате хронично заболяване, изискващо поддържаща терапия, направете консултация за възможния паралелен прием на обичайните си лекарства с ТАЛЦИД. Информирайте терапевта си и за лекарства, които сте вземали наскоро. Нежелателни са комбинациите с медикаменти от рода на тетрациклин, офлоксацин, ципрофлоксацин, деривати на кумарин, натриев флуорид и др. ТАЛЦИД може да влияе върху разтворимостта на медикаментите, които се отделят с урината (хинидин).

Усреднена цена в аптеките – 3.20 лв за опаковка от 20 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *