ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топ 10 билки за растеж на косата!

Прочетете полезната за вас информация за билките, които стимулират растежа на косата и са много важни при прилагане на лечение против плешивост.

Излишна е употребата на разяждащи химикали или скъпа трансплантация на коса! Пробвайте билкови лекарства веднага след като установите, че косата започва да пада повече от нормалното.

1. Обикновена пареща коприва

Копривата е много важно и полезно растение за косата. Помага за предотвратяване на превръщането на тестостерон в дихидротестостерон хормони, което е основната причина за загуба на коса. Копривата може да се консумира под формата на хапчета, а можете да си направите масло, като поставите листа от коприва в буркан, наполовина пълен със зехтин. Слагайте листа, докато бурканът се напълни и го затворете плътно. Оставете го на хладно и тъмно място за 3 седмици и след това мажете косата си с тази здравословна смес всеки ден. Още след първата седмица ще усетите подобрение.

2. Розмарин

Розмаринът е употребяван като ефективно решение за косопад в продължение на векове. Помага за намаляване изтъняването на косата и против оплешивяване. Той работи ефективно върху косата, когато се комбинира със зехтин.

3. Мента

Маслото от мента също е старо билково лекарство за лечение на косопад и подобряване растежа на косата. Редовното прилагане на добро качество ментово масло върху скалпа и косата ще предложи охлаждане и успокояващо действие върху скалпа и по този начин стимулира растежа на косата. Това ще помогне за подобряване на кръвообращението на скалпа.

4. Алое вера

Гелът от алое вера стимулира кръвообращението по скалпа и по този начин помага на растежа на косата. Също подпомага за поддържането на рН баланса на косата, отварянето на блокираните пори на скалка и стимулиране растежа на космите.

5. Репей

Репеят (Arctium Lappa) е друга важна билка, която е много ефективна за намаляване на загубата на коса. Той подобрява циркулацията на кръвта в кожата на главата и по този начин се подобрява притока на кръв към космените фоликули. Съдържа фитостеролови съединения и по-големи количества на мастни киселини. Прави се смес със зехтин, както посочихме за копривата.

Продължение …

 

 

 

Кои храни ще направят косата ви здрава и жизнена?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *