ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народно лечение със стафиди

Лечебните свойства на вкусните стафиди най-често се прилагат в рецепти срещу кашлица и простуда, но има и други приложения. Ето няколко лесни рецепти, подбрани от www.webzdrav.ru:

staf2* Накиснете в студена вода 30 грама стафиди за 40 минути. Водата не ви трябва, а омекналите стафиди изяжте преди сън, като пиете в същото време горещо мляко.

* Залейте 100 грама стафиди с чаша вряла вода. Оставете стафидите да киснат 10 минути, после прецедете през марля. В прецедената течност добавете една супена лъжица прясно изцеден сок от лук. Получената течност разделете на 2-3 части. Изпийте всяка от тях 30 минути преди хранене. Този сироп се приготвя всеки ден и се пие, докато кашлицата утихне.

* Очистване на черния дроб със стафиди. Половин чаша стафиди без семки се измиват грижливо, след което чашата се долива догоре с вода със стайна температура. Водата трябва да е преварена. Стафидите се оставят да киснат едно денонощие. След като мине това време, цялата настойка се изпива сутрин на гладно и стафидите се изяждат. След това трябва да легнете за час и половина-два, като държите на дясната си страна грейка. Процедурата се прави веднъж седмично в продължение на един месец. Това е достатъчно за пълно прочистване на жлъчните пътища.

* Стафиди при болно сърце. Снабдете се с 2 килограма качествени стафиди без семена. Разделете цялото количество на две части. Първия килограм консумирайте така: изяждайте по 40 плодчета всеки ден 30 минути преди закуска. Втория килограм се консумира по схема: стафидите също се изяждат сутрин на гладно, като се започне с 40 плодчета и всеки следващ ден количеството се намалява с едно – 39,38,37 и т.н.
Тази схема за укрепване на сърцето може да се изпълнява и профилактично, веднъж в годината е достатъчно.

* Стафиди за укрепване на организма. Тази рецепта е подходяща след продължително боледуване или след лечение с антибиотици. Трябват ни половин чаша добре измити стафиди. Смесват се с чаша и половина овесени ядки Сместа се залива с литър и половина студена вода и се слага на тих огън. Когато кипне, веднага се дръпва от огъня, похлупва се и съдът се увива с одеало. Настойката е готова след 3-4 часа. Прецеждаме я и добавяме сока на един лимон, 1-2 лъжици мед, на вкус сок или сироп от червени боровинки. От тази смес – затоплена – се пие половин чаша на глътки в рамките на деня, като се внимава това да става 30 минути преди хранене. Режимът се поддържа 10 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *