Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безсънието действа на мозъка като пиянството

Всеки пет часа бодърстване въздействат на мозъка подобно на едно алкохолно питие. Мозъкът не е в състояние да функционира напълно адекватно, твърдят специалисти.

безсъниеКак работи мозъкът, ако „притежателят” му се почерпи с едно питие? А ако реши да изпие повече? Такъв човек със сигурност не бива да сяда зад волана, защото реакциите му няма да бъдат адекватни, а мозъкът му няма да е в състояние да вземе точното решение. По същия начин функционира и мозъкът на човек, който е бил буден в продължение на 20 часа, пишат от meddaily.ru.

Ето защо след безсънна нощ не трябва да се шофира – също както след почерпка. При недостиг на сън в организма се повишава концентрацията на стресовия хормон кортизол. Температурата на тялото се понижава, имунитетът отслабва и престава да работи с пълна сила. Ето защо и мозъкът преминава на друг режим, различен от нормалния! За него ситуацията е подобна на тази при алкохолно опиянение.

Всеки час в будно състояние се отразява на зрително-моторната координация като вкарване на алкохол с концентрация в кръвта 0.004%. Може да се очаква, че са възможни нарушения в координацията след пет часа бодърстване.
Най-често с такъв проблем се сблъскват младите хора, които по принцип зле понасят недостига на сън. Според статистиката именно при тях са по-чести и разстройствата на съня. Тревожното е, че все повече хора се оплакват от такива проблеми, които не са в състояние да решат. Т.е. животът им в някаква степен започва да прилича на непрекъснато пиянство.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *