ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕКСОФЕН / DEXOFEN

Съдържа декскетопрофен, царевично нишесте, целулоза, натриев нишестен гликолат, глицеролов палмитостеарат, хипромелоза, титанов диоксид (Е171), пропиленгликол, макрогол 6000.

product_1260Предназначение

Филмираните таблетки ДЕКСОФЕН са ефективно противовъзпалително средство от нестероиден тип. Препоръчват се при леки и със средна степен на интензивност болки в мускулите, при зъбобол и болезнен цикъл.

Как се приема

ДЕКСОФЕН се приема в дози и с продължителност, препоръчани от лекуващия в зависимост от характера на здравословния проблем и общото състояние на пациента.
Стандартната дозировка е една таблетка на осем часа, но не повече от три таблетки в денонощие. Възрастни потребители и пациенти с хронични заболявания на черния дроб и бъбреците е желателно да не превишават количество от две таблетки за денонощие.
Препоръчва се ДЕКСОФЕН да се приема по време на хранене, за да не се получават симптоми на стомашен дискомфорт. Ако пациентът няма стомашни проблеми, а болката е с по-висока интензивност, може да се препоръча прием 30 минути преди хранене. Тогава медикаментът се резорбира и започва да действа по-бързо.

Възможни нежелани ефекти

В отделни случаи е възможно да има странични ефекти от приема на ДЕКСОФЕН. Обичайните са гадене до повръщане, болки в стомаха и диария. По-рядко реакциите са свързани с отклонения във функционирането на нервната система и сърдечно-съдовата система: замайване, нарушения в съня и сънливост, главоболие, тръпки и промени в артериалното налягане, отклонения във функционирането на черния дроб и бъбреците. Ако забележите, че някои болестни прояви се усилват след приема на ДЕКСОФЕН, прекратете употребата му и потърсете лекарска помощ. Сред тежките странични ефекти са кръв и почерняване на изпражненията, тежки алергични реакции – затруднено дишане, отоци, поява на ранички по кожата и лигавиците, прекалено често уриниране, замъглено зрение, сърцебиене. Съобщавано е за повишен риск от инфаркт или инсулт.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДЕКСОФЕН не е подходящ за лечение на деца и подрастващи на възраст под 18 години. Не бива да бъде препоръчван и приеман от бременни и кърмачки. Употребата му при шофиращи е ограничена и при особено внимание, тъй като е възможно да причини замайване, замъгляване на зрението, лоша ориентация в пространството.

Не се лекувайте с ДЕКСОФЕН, ако сте алергични към някоя от съставките му. Медикаментът не бива да бъде приеман от пациенти с астма, белодробна и сърдечна недостатъчност, остри или хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, бъбреците и черния дроб. Не се препоръчва на потребители, които преди време са били лекувани с вътрешни кръвоизливи.
ДЕКСОФЕН увеличава риска от кървене и кръвоизливи, поради което не е подходящ за пациенти с прекаран инсулт или инфаркт, както и за възрастни потребители с отклонения в кръвната картина.

Взаимодействие с други медикаменти

НЕ КОМБИНИРАЙТЕ този медикамент с аспирин или други противовъзпалителни лекарства. Не се препоръчва едновременният прием на ДЕКСОФЕН с противосъсирващи средства (варфарин, хепарин), литий, метотрексат, хидантоин, фенитоин, сулфаметоксазол.
Само ПОД ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ и по преценка на специалист се допуска прием на ДЕКСОФЕН едновременно с поддържащи лекарства за хипертония и сърдечни заболявания. С особено внимание медикаментът следва да бъде прилаган при диабетици, в случаи на подагра, вирусни инфекции или хронични заболявания от различно естество.

________

Усреднена цена в аптеките – 4.80 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *