ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как да се спасим от постоянното похапване!

Много хора не могат да издържат без похапване дългите паузи между основните хранения и постоянно дъвчат нещо. Американски диетолози обявиха, че са открили как да не се прави това.

avokadoДиетолозите препоръчват вместо хлебчета или вафлички да се изяжда половинка свежо авокадо. То наистина има немалко калории – 150, но не увеличава стойностите на кръвната захар. Този плод засища за дълго време и след него не се усещат мъчителните „гладни” спазми на стомаха, описват от medikforum.ru.

Препоръката е направена след наблюдения върху храненето на 26 доброволци с наднормено тегло. Онези от тях, които започнали да си правят междинна закуска с авокадо, променили поведението си на хранене. Обикновено три часа след основното хранене те изпитвали постоянно желание да изядат нещо. След авокадото обаче това желание буквално се стопявало.

Хората, които искат да поставят под контрол храненето и килограмите си, на всяка цена трябва да обърнат внимание на авокадото. Освен ценното си съдържание от фибри, протеини, полезни мазнини, витамини и микроелементи, то има и функцията на „помощник” в овладяването на апетита.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *