ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алкохолът е най-честа причина за провал на диетите

Хората, които са на диета, са застрашени да се провалят по най-различни причини. Може да се предположи, че най-голям враг на диетите е шоколадът. Но не! Оказва се, че това е алкохолът!

vinoМнозина са изпитали тежестите на времето, в което си на диета, коментират от medikforum.ru. Тежко е наистина да виждаш любими храни от рода на торти, пастички и шоколадчета, които хората наоколо си похапват. Но ако наистина сте решили да отслабнете, тези неща няма да ви разколебаят толкова, колкото спиртните напитки. Ако сте на маса с бутилка вино – бъдете сигурни, че това е край на диетата ви.

Учени от университета в Бирмингам, които са направили това откритие, се надяват да предупредят за истинската опасност всички онези, които са загрижени за редукцията на теглото си. Колкото по-малко са край вас изкушенията, водещи до срив на диетите, толкова по-големи ще са гаранциите за крайния ви успех.

В бирмингамския експеримент участвали 80 доброволци от двата пола, които трябвало да си водят дневник за приема на калории и за изкушенията, които са ги измъчвали. Оказва се, че всеки от доброволците поне по 11 пъти в рамките на седмица е бил на път да зареже ограниченията. В половината от случаите измъчените хора се предавали и правели отклонения. И за всеобщо учудване и двата пола се предавали пред алкохола, а не пред храни с високо захарно съдържание.

Анализът отвежда до хипотезата, че хората не си дават сметка за калориите на алкохола. Те прилагат волевото усилие спрямо сладките изкушения и напитките със спирт не им се струват толкова опасни. Само за сравнение: ако един човек изпива 2.8 литра бира за седмица, той получава допълнително 44 200 калории за година. А това всъщност е еквивалентът на 221 захарни понички!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *