Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 невероятни факти за акупресурата

Имате силно главоболие, болки в гърба или просто не сте в кондиция?

Е, тук е терапията, която може да помогне не само за облекчаване на симптомите, но може също да успокои ума ви, за привеждане в съответствие с работата на тялото – акупресура. Ето 10 факти за акупресурата, които трябва да знаете.

Факт 1: Помага на ума и тялото.

Холистичната медицина казва, че акупресурата може да даде един по-здрав разум и здраво тяло, тъй като подобрява циркулацията на кръвта, отпушва нервните импулси и облекчава стреса и напрежението. Когато се практикува всеки ден, тя помага на тялото ви да се възстанови и да се отпуснете.

Факт 2: Лесна за всеки!

Акупресурата може да се практикува от всеки върху себе си и в уюта на вашия дом. Освен това, за хора, които практикуват това изкуство професионално, тя не изисква твърде много пространство. Най-добрата част за тази терапия е, че тя може да се практикува от хора от всички възрасти и не отнема много време. Така че за всички изключително заети професионалисти – това е най-добрият начин да останете здрави.

Факт 3: Акупресурата е инструмент за самопомощ.

Практикуващите препоръчват хората да практикуват лечение с акупресура редовно. Те казват, че акупресурата е много ефективна при самолечение, ако се спазва точно.

Факт 4: Най-безболезненият диагностичен инструмент.

Акупресура е отличен инструмент за диагностика. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете точката на ръката, която е свързана с даден орган. Ако тя е чувствителна или болезнена, шансовете са, че съответният орган или жлеза се нуждае от ремонт. Системата е толкова точна, че един холистичен лекар може да диагностицира заболяване, в най-ранния му начален етап.

Факт 5: Една техника лекува всичко.

Акупресура може да лекува всичко от главоболие до тревожност, задържане на вода и болки в гърба. Когато точките, съответстващи на областта, която се нуждае от лечение, са леко стимулирани – органът се лекува. Бавно, но сигурно ще се види разликата. Отделно от терапията тя успокоява ума, правейки ви освежени и готови да поемете натоварванията на предстоящия ден.

Факт 6: Две минути на ден е достатъчно да стимулирате с акупресура точките на ръката.

Ако имате поставена диагноза от холистичен лекар, той ще ви покаже как всеки ден да масажирате токата,. която ви лекува. Не забравяйте, че докато това може да работи за леки заболявания, каквито и да било сериозни нарушения трябва да бъдат поверени непременно от компетентен лекар.

Факт 7: Концентрирайте се върху двете половини на тялото.

Лекарите казват, че човек трябва да се стимулира двустранно, т.е. от двете страни на тялото или ръцете и краката. Симптомите могат да се увеличат след първата стимулация, но това е индикация, че лечението работи и тялото изхвърля токсините. След прилагане на лечението се стимулират бъбреците да изхвърлят токсините, произвеждани от болния орган.

Факт 8: Носенето на бижута е също акупресура.

Индийците имат навика да носят много бижута, като пръстени, верижки за глезен, пояси и от тях имат много повече ползи, отколкото просто за разкрасяване. Местата, на които хората носят бижута често са тясно свързани с точките на натиск, които при стимулиране, помагат на тялото да е в синхрон.

Факт 9: Вашите ръце и крака са таблата за вашата система.

Според принципите на акупресурата човешкото тяло има над 200 точки за натиск, но повечето лекари смятат, че на ръцете и краката са частите, върху които трябва да бъдат съсредоточени. Стимулирането на тези точки създава рефлекс в рамките на нейния представителен орган.

Факт 10: Въпреки всички на акупресурата, има някои предпазни мерки, които трябва да вземете.

Не използвайте за лечение на хронично, дългогодишно заболяване или разстройство.

Не правете в рамките на четири часа след вземане на каквито и да било лекарства, медикаменти, храна, напитки или лекарствени билки.

Не използвайте, ако приемате редовно лекарства.

НЕ СЕ ПРИЛАГА, ако имате сърдечно заболяване, артрит, рак, катаракта, тумори или разширени вени.

Бременните жени не бива да го правят.

Жените не трябва да притискат точки на гърдите си.

 

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *