Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от цистит?

Има няколко прости правила, спазването на които ще ви предпази гарантирано от неприятния цистит.

cistit-syshtnostПървото от тях е да не допускате преохлаждане на тялото, предупреждават от medikforum.ru.
Второто – да не “стискате”, а да направите всичко възможно да идете навреме до тоалетната. Трябва внимателно да се грижите за личната си хигиена – правете душ поне веднъж на ден. Когато сте в цикъл, сменяйте често превръзките и тампоните и търсете начин за перманентен хигиенен тоалет.

Не злоупотребявайте с лютата и силно подправена храна, а също и с алкохола: всичко това дразни вътрешната повърхност на пикочния мехур.

Старайте се да се движите повече през деня – особено ако работата ви е предимно в седнало положение. Такава поза влошава кръвообращението в малкия таз. Застоят на кръвта също може да провокира развитието на цистит.

Ако вече сте боледували от цистит, вземете профилактични мерки това да не се повтори и заболяването да не стане хронично. Специалистите препоръчват профилактичен прием на продукти с биоактивна съставка от червена боровинка. Отварите от различни билки (жълт кантарион, мечо грозде) също допринасят за здрава отделителна система. Ако приготвянето на отвара ви затруднява – потърсете добавки с аналогично съдържание.

Грижете се за здравето си; лекувайте навреме заболяванията, чието усложняване и занемаряване може да даде негативен ефект върху отделителната ви система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *