Билкови смеси за отхрачване

1 супена лъжица мащерка и 1 супена лъжица жиловлек се заливат с 500 грама вряща вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се като топъл чай, по 100 грама 4 пъти дневно преди хранене.

200 грама корени от анасон се нарязват много ситно, заливат се с 400 грама хладка вода и се варят 15 минути на тих огън. След изстиване отварата се прецежда. Подслажда се с мед. Пие се 4 пъти по 75 грама преди хранене.

Объркват се хубаво по 1 супена лъжица краве масло, 1 супена лъжица мед и 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат. Всяка сутрин на гладно се взема по 1 пълна супена лъжица от сместа.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

АМБИКСОЛ / AMBIXOL

АМБИКСОЛ се препоръчва при заболявания на дихателните пътища с образуване на гъст секрет в бронхите. Сиропът втечнява секрета, облекчава дишането и съдейства за освобождаване на дихателните пътища. Улеснява отхрачването при остри и хронични състояния.

БРОМХЕКСИН / BROMHEXINE

БРОМХЕКСИН сироп се препоръчва при остри и хронични състояния на дихателните пътища. Благодарение на активната му съставка – бромхексин хидрохлорид, образуваният при възпалението гъст, жилав секрет се втечнява и отделя по-лесно, дишането се облекчава и се насърчават оздравителните процеси.

ГЕЛОМИРТОЛ / GELOMYRTOL

Продуктът ГЕЛОМИРТОЛ е предназначен за лечение на остри и хронични бронхити и синузити. Активната действаща съставка разчита на ефекта от етеричните масла, които действат противовъзпалително, съдействат за спадане отока на лигавиците, подпомагат отхрачването и отпушването на синусните канали. Втечняват секретите и облекчават състоянията с кашлица.

ЦЕФАБРОНХИН / CEFABRONCHIN

ЦЕФАБРОНХИН е лекарствен препарат на билкова основа – капки за перорален прием, препоръчвани заради отхрачващото им и бронхолитично действие. Облекчава симптоматиката при продуктивни кашлици, улеснява отделянето и изхвърлянето на секрети при простудни заболявания.

СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ / SUDAFED BRONCHO MENTHOL

СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ е сироп, който облекчава гръдната кашлица, втечнява бронхиалните секрети и съдейства за по-лесното освобождаване на дихателните пътища от храчки. Предназначен е за възрастни и подрастващи над 12 години.

ФЛУИМУЦИЛ / FLUIMUCIL

ФЛУИМУЦИЛ е лекарствен продукт под формата на гранули и ефервесцентни таблетки, който подпомага отделянето и изхвърлянето на секрети при инфекции на дихателните пътища (отхрачване). Прилага се при заболявания на белия дроб и бронхите – остри и хронични, белодробен емфизем, муковисцидоза, бронхоектазия. Приемът на муколитика ФЛУИМУЦИЛ неутрализира нарушенията при образуване и освобождаване от налепи и храчки.

Как да се справим с влажната детска кашлица

Най-често я лекуват с муколитични лекарствени продукти – бромхексин, АЦЦ, отхрачващи – бронхолитин, пертусин. Влажната кашлица не бива да се лекува с медикаменти, които потискат кашличния рефлекс, това е опасно

МУКОЛИЗИН / MUCOLISIN

УКОЛИЗИН е детски сироп за кашлица, с чийто прием се стимулира втечняване на бронхиални секрети с цел по-лесното им отделяне. Препоръчва се при заболявания на белите дробове и бронхите.

СТОДАЛ / STODAL

Хомеопатичният продукт СТОДАЛ е сироп с широко приложение. Препоръчва се при лечение на кашлица; облекчава мъчителната симптоматика и съдейства за преодоляване на здравословните проблеми.

Народно лечение с анасон

Отвари и настойки от анасонови семена се прилагат при бронхит, кашлица, запек и в съчетание с други лекарствени средства, като подобряват вкуса им. Често анасонът е съставка от сложни биоактивни композиции на лекарствени треви.

Тези подправки лекуват

Не само лекарствата и билките пома­гат при болест. В някои случай чудесна работа могат да свършат и подправ­ките от кухнята. Помогнете си с тях бързо и лесно.

Кислородотерапията прави чудеса при дихателна недостатъчност

Ако трудно отделяте храчките, се налага да приемате лекарства за стимулиране на отхрачването. За предпочитане са лекарствата от растителен произход – подбел, мащерка, балкански чай. Етеричните масла от тези лекарствени расте­ния разреждат секрета и стимули­рат рецепторите на бронхиалната лигавица.