Билкови смеси за отхрачване

1 супена лъжица мащерка и 1 супена лъжица жиловлек се заливат с 500 грама вряща вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се като топъл чай, по 100 грама 4 пъти дневно преди хранене.

200 грама корени от анасон се нарязват много ситно, заливат се с 400 грама хладка вода и се варят 15 минути на тих огън. След изстиване отварата се прецежда. Подслажда се с мед. Пие се 4 пъти по 75 грама преди хранене.

Объркват се хубаво по 1 супена лъжица краве масло, 1 супена лъжица мед и 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат. Всяка сутрин на гладно се взема по 1 пълна супена лъжица от сместа.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

МУКОЛИЗИН / MUCOLISIN

УКОЛИЗИН е детски сироп за кашлица, с чийто прием се стимулира втечняване на бронхиални секрети с цел по-лесното им отделяне. Препоръчва се при заболявания на белите дробове и бронхите.

СТОДАЛ / STODAL

Хомеопатичният продукт СТОДАЛ е сироп с широко приложение. Препоръчва се при лечение на кашлица; облекчава мъчителната симптоматика и съдейства за преодоляване на здравословните проблеми.

Народно лечение с анасон

Отвари и настойки от анасонови семена се прилагат при бронхит, кашлица, запек и в съчетание с други лекарствени средства, като подобряват вкуса им. Често анасонът е съставка от сложни биоактивни композиции на лекарствени треви.

Тези подправки лекуват

Не само лекарствата и билките пома­гат при болест. В някои случай чудесна работа могат да свършат и подправ­ките от кухнята. Помогнете си с тях бързо и лесно.

Кислородотерапията прави чудеса при дихателна недостатъчност

Ако трудно отделяте храчките, се налага да приемате лекарства за стимулиране на отхрачването. За предпочитане са лекарствата от растителен произход – подбел, мащерка, балкански чай. Етеричните масла от тези лекарствени расте­ния разреждат секрета и стимули­рат рецепторите на бронхиалната лигавица.

За да отхрачваме по-добре

Смесват се и се разбъркват внимателно 80 грама корени от босилек, по 50 грама стръкове от мащерка, листа от подбел и сладък корен. 2 супени лъжици от сместа се залива с 400 грама вряща вода. Ври 5 минути на тих огън , кисне 30 минути и отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 120 грама топла отварка 30 минути преди хранене.

Билки за отхрачване

Подбел, живовляк, теменужка, бял оман, липа, запарка от борови връхчета, 4 лъжици от билките се слагат в 500 г вряла вода,

Мащерката помага при отхрачване

1 с. л. мащерка и 1 с. л. живовляк се заливат с 500 г вряща вода. Пие се като топъл чай по 100 г. 4 пъти дневно.

Корени от анасон използвайте за отхрачване

200 г корени от анасон се нарязват много ситно, заливат се с 400 г хладка вода и се варят 15 минути на тих огън. След изстиване отварата се прецежда. Подслажда се с мед пие се 4 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене.

Отвара от мащерка и живовляк помагат за отхрачване

1 супена лъжица мащерка и 1 супена лъжица живовляк се заливат с 500 г вряща вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се като топъл чай, по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.

Мащерка и живовляк подпомагат отхрачването

1 супена лъжица мащерка и 1 супена лъжица живовляк се заливат с 500 г вряща вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се като топъл чай, по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.3 пъти дневно да се изпива по 1 чаена лъжичка сок от лук, смесен с мед.