ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГРИПЕКС МАКС / GRIPEX MAX

Съдържа парацетамол, псевдоефедринов хидрохлорид, декстрометорфанов хидробромид

Gripex-Max-TabsПредназначение

Продукт от ново поколение с троен ефект, подходящ при простудни и вирусни заболявания. Активните му съставки понижават температурата, редуцират болката и облекчават дискомфорта при болестни състояния. Комплексното въздействие на ГРИПЕКС МАКС позволява да се постигне туширане на кашлицата и “отпушване” на носа при интензивна хрема.
Този лекарствен продукт има доказано лечебно действие при деца над 12 години и възрастни. Прилага се при мускулни и ставни болки вследствие на вирусна инфекция, при простуда и грип с кашлица и главоболие.

Как се приема

ГРИПЕКС МАКС се отпуска без лекарска рецепта, но е наложително да бъдат спазвани лимитите от информацията в листовката за пациенти.
Възрастни могат да вземат по 1-2 таблетки до 4 пъти дневно, но не повече от 8 за денонощие. За деца над 12 години са достатъчни 1-2 хапчета до три пъти дневно, но не повече от 6 за денонощие.

Възможни нежелани ефекти

Желателно е да се консултирате с личния лекар, преди да вземете ГРИПЕКС МАКС заради възможните нежелани реакции. Понякога лечението с медикамента причинява анемия, отоци, коремни болки, гадене и повръщане, разстройство. Допустими са обриви, сърбеж и изпотяване. При пациенти с проблеми на черния дроб и бъбреците могат да настъпят усложнения от рода на жълтеница.

Предозирането може да предизвика замаяност и алергичен шок. Има данни за причиняване на халюцинации при пациенти-деца. Съпътстваща проява е завишената жажда.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е походящ за деца по 12 години, пациенти с чернодробна или бъбречна недостатъчност, исхемична болест на сърцето или хипертоници. Може да причини усложнения при бронхиална астма и алкохолизъм.
Неподходящ за бременни и кърмачки.

Поради вероятността от причиняване на замайване и сънливост избягвайте да шофиране, ако вземате ГРИПЕКС МАКС.

Взаимодействие с други медикаменти

Недопустимо е комбинирането с медикаменти, съдържащи парацетамол, поради опасност от неконтролирано превишаване на лимитираната доза и влошавания на чернодробните функции.
Нежелателно е ГРИПЕКС МАКС да бъде приеман паралелно с медикаменти от постоянни терапии за сърдечно-съдови заболявания, сънотворни или за регулиране на артериалното налягане.

______

Усреднена цена в аптеките – 6.20 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *