Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кашите помагат на сърцето да остане здраво

Ако искате да имате здраво сърце – яжте каша! Лекари твърдят, че менюто, богато на зърнени храни, е добър помощник на най-важния орган в човешкото тяло. Тези храни предпазват от атеросклероза и исхемична болест на сърцето.

kasha_elda_izvaraРаботата е там, че кашите от цели зърна съдържат висок процент фибри, обясняват от medikforum.ru. Фибрите не позволяват на организма да усвоява холестерина, вкарван в храносмилането с различните лакомства. Фибрите буквално обират мастните частици и ги изнасят извън организма достатъчно бързо, преди да са били усвоени.

Много диетолози са убедени в изключителната полза от ечемика – заради високия процент целулоза в зърната му. Каквато и зърнена храна да изберете – предпочитайте колкото може по-слабо раздробената суровина от рода на булгур и грис, дори на цели зърна. Това се отнася също за овеса, пшеницата, елдата и царевицата.

Елдата (гречка) е специфична зърнена култура, характерна с високото си съдържание на биофлавоноида рутин. Тази съставка активизира кръвообращението, прави кръвоносните съдове по-здрави и по-еластични и възпира образуването на тромби.

Ползата от всяка зърнена храна е несъмнена. Така например в овесените продукти има много полезни омега-3 киселини и калий. Царевицата зарежда с аминокиселини и антиоксиданти. Много любители на този тип храни практикуват рецепти със смесен състав: към зърнените каши могат да се добавят предварително сварени зърна от боб или грах.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *