ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Внимавайте с какво се храните! Вижте най-честите храните с алергени!

alergiiТеоретично всяка храна, съдържаща белтъчини, може да доведе до хранителна алергия. В действителност обаче следните седем продукта са причинители на най-често срещаните хранителни алергии.

Фъстъци

Те са основен причинител на остри алергични реакции, включително и на анафилактичен шок поради хранителна алергия.

Морски дарове

Ако имате алергия към тях, вероятно ще реагирате на ракообразни, скариди, раци, омари и крабове. При някои хора обаче проблемът се провокира и от пресноводни и соленоводни риби. Веднъж щом сте получили алергия към морски дарове, вероятно ще я имате за цял живот.

Дървесни ядки

В тази категория влизат бадемите, бразилски орехи, кашу, лешници и орехи.

Яйца

Особено белтъците провокират реакция, на която са податливи повече деца, отколкото възрастни. Деца, страдащи от атопичен дерматит, имат увеличен риск от алергична реакция към яйца.

Краве мляко

Принципните виновници за проблема са млечните протеини като лактоглобулин, казеин и суроватка. Този тип алергии винаги се проявяват през първата година от живота, скоро след преминаване към хранене с краве мляко на базата на кравето мляко. Между 2 и 7% от бебетата под една година страдат от алергия към прясно мляко и това е най-често срещаният алергичен проблем в детството.

Соя

Преобладаващите детски и бебешки храни на базата на соя и соеви продукти доведоха до увеличаване на алергиите към соя сред бебетата, като най-често се проявяват със стомашно-чревни симптоми.

Пшеница

Не бъркайте пшеничната алергия с непоносимост към глутена. Той е компонент на пшеницата, ръжта, овеса и други зърнени култури. Причинява глутеночувствителна ентеропатия или цьолиакия, провокирана от анормалната реакция на организма към него. Пшеничната алергия, от своя страна, означава, че реагирате на определени протеини в пшеницата. Ако я премахнете от хранителния си режим и симптомите ви изчезнат, значи страдате от алергия към пшеница. Но ако проблемите ви продължат дори и като замените пшеничните продукти с такива от други зърнени култури, вероятно причината се крие в глутена. Разбира се, най- добрият начин да определите какъв е проблемът е да си направите тест за алергия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *