ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Могат ли диабетиците да пият кафе?

kafe diabetИзглежда, сякаш всяка седмица излиза нова информация за кафето. Изследванията предполагат, че то предпазва от някои видове рак и от болест на Паркинсон и че е един от най-добрите източници на антиоксиданти (може би защото го консумираме в големи количества). Но има и друго.

За една от съставките на кафето, наречена хлорогенна киселина, опити с животни са показали, че понижава кръвната захар. Кафето е богато и на хинин – вещество, което повишава чувствителността на организма към инсулина. Това вероятно е сред причините хората, които редовно пият кафе, да са изправени пред по-малък риск от развитие на диабет. Проучване сред 80 000 жени сочи, че 3-4 чаши кафе дневно намаляват риска от диабет тип 2 с около една трета.

Така че спокойно събирайте се с приятели в близкото кафене, но се придържайте към безкофеиновото кафе, защото кофеинът може да причини резки скокове в нивата на кръвната захар, като стимулира производството на хормони на стреса, които засилват освобождаването на натрупаната в черния дроб глюкоза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *