Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 неща, които трябва да знаете за хематомите

В своята най-проста основна форма хематомите са синини.

Представката „хема“ на практика означава кръв. Можете да получите хематом, когато кръвоносните съдове се разкъсат. Разкъсването на кръвоносните съдове причинява кръвта да изтече и така се събира на повърхността на кожата.

Удар, по която и да е част на тялото, предизвиква хематом.

Това включва всякакъв вид нараняване на тъканите на организма. Спортни травми, пътно-транспортни произшествия, падане, удар или всякакъв вид физическо насилие, могат да причинят хематом. Убождания с игла в кожата (чрез инжекции или терапия по време на болничен престой, например) могат също да причинят хематом.

Сложете веднага лед.

Веднага след като усетите удар поставете лед на мястото. Извадете лед от фризера, поставете го в найлонова торбичка, увийте в тънка мека кърпа и наложете удареното място. Не слагайте лед директно върху кожата си, тъй като това прави болката от хематом по-силна. Оставете леда в продължение на 15 до 20 минути. Използвайте лед на всеки 2 часа. Лечението с лед помага за облекчаване на натиска, подуването и болките, причинени от хематомите.

Внимавайте за кръвен съсирек.

Няма за какво да се притеснявате от малък хематом, тъй като синините скоро изчезват. Но има случаи на по-сериозни хематоми и това е, когато се формират кръвни съсиреци. Те са опасни и трябва да бъдат наблюдавани, особено в напреднала възраст. Ако съсирекът попадне в циркулацията на кръвта по вените, той може да достигне до белите дробове, което води до белодробна емболия. Също може да пътува до сърцето или мозъка, причинявайки аневризма и възможна смърт.

Усложнения от хематоми.

Наблюдавайте внимателно дали ще се появят сигнали и симптоми за сериозни усложнения от хематоми. Тези симптоми включват и подуване около насинената кожа. Подуването може да бъде признак на кръвен съсирек. Постоянна пулсираща болка (не само при пипане) може също да сигнализира кръвен съсирек.Зачервяването около насинената област и неприятно усещане при допир, могат също да бъдат признаци на образуване на кръвни съсиреци.

Природни средства за лечение.

След като сте поставили лед в първия половин до един час, веднага след него направете компрес от кромид лук. Нарязвате лука, поставяте го в тензух или двойно сгъната марля и налагате удареното място. Този компрес помага за бързото разнясяне на синината.

 

Изгладете бръчките около очите с домашна маска!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *