ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Българското кисело мляко ни пази от диабет

Оказва се, че специфичните пробиотични бактерии произвеждат щит за организма срещу диабета.

Според експерти от Англия само една кофичка кисело мляко за седмицата ни дава 25 % по-висок шанс да се предпазим от развитието на болестта, пише в. „Дейли телеграф„.

За предпазване от диабет помагат и другите млечни продукти, например сиренето и изварата. До този извод са стигнали учените в проведения научен експеримент, в който са участвали повече от 4 000 души, които стриктно са отбелязва с какво се хранят в продължение на 11 години.

Получените цифри са доста обнадеждаващи – при хората, които всеки ден са консумирали кисело мляко риска от развитие на болестта е паднал с близо 30 %, а благодарение на другите нискомаслени млечни храни – с приблизително 25 %.

Положителни резултати са следствие от два важни елемента, които се съдържат в млечните продукти – пробиотични бактерии и специфична форма на витамин К. Те са богато снабдени още с минерали, протеини и други витамини, но съдържат и доста мазнини, затова се препоръчва за ежедневна употреба да се набляга на по-ниско калоричните видове.

 

 

Тези храни предотвратяват рак на простатата!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *