ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да накараме детето да яде зеленчуци?

Ако искате да накарате детето си да яде зеленчуци, които то намира за безвкусни или гадни, използвайте кашкавален сос или кетчуп. Това е съветът на учени от Държавния университет в Аризона.

zelenАмериканските учени решили да проверят ефекта от най-популярния номер, с който родителите изработват децата си и ги приучават да ядат зеленчуци. Така мъниците започват да поемат полезната храна, която не им се струва особено вкусна. Добавянето на сосове и кетчуп е работещ номер, потвърждава изследването им.

Колкото по-често децата получават в менюто си брюкселско зеле със сметаново-кашкавален сос, толкова по-бързо те свикват с тази храна – а количеството на добавката може да се редуцира. В аризонския експеримент били ангажирани единствено деца, които до този момент не били вкусвали нито брюкселско зеле, нито карфиол, отбелязват от medikforum.ru.

Екипът от Аризона е убеден, че изследванията му са с голям практически потенциал. Изводите могат да послужат директно в случаите, когато някое дете отказва да яде зеленчуци. Това е пътят за преодоляването на масовото детско затлъстяване, коментират учените. Те посочват, че чрез описаната стратегия децата започват да ядат зеленчуците с подчертаваща вкуса добавка, а после и без нея.

В първия ден от експеримента децата опитали от зеленчуците в чист вид и 90% заявили, че вкусът не им харесва. В края на експеримента над 90% от участниците в експеримента признали, че всъщност зеленчуците са вкусни дори и без любимия им сос.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *