Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли връзка между фамилното име и болестите, от които страдаме?

„Както наречеш кораба, така той и ще заплува“. Експерти доказали, че това действително е така, като изяснили как влияе фамилията върху нашето здравословно състояние

брадикардия

Специалисти анализирали данните от дъблински болници от 2007 до 2013 година. Така например хора с фамилията Брейди (Brady) по-често от другите страдат от брадикардия – намаляване на честотата на сърдечните съкращения. Това е първото подобно изследване, свързващо фамилията и здравния статус на човека. В бъдеще се планира да се установи склонността при хората с фамилията Фет (Fatt – „дебел“) към затлъстяване, както и при тези, носещи фамилията Лоу (Low – „нисък“) – към депресия.

По-рано била установена връзка между фамилията на човека и неговата професия. Тогава изследователи привели примери от Американския справочник на лекарите, в който намерили записи за дерматолог с фамилията Rash („обрив“), за ревматолог Knee („коляно“), за психиатър Couch („кушетка“) и дори за хирург с фамилията Chopp („тежка брадва“), пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *