ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билката змийско мляко лекува болести на черния дроб!

Освен това се прилага за лечение на гастрит, колит, отоци, лошо храносмилане и хемороиди.

Основните му съставки са сангвинарин, бирберин и протопин. Сангвинаринът в малки дози потиска, а в големи възбужда централната нервна система, засилва чревната перисталтика и секрецията на храносмилателни сокове особено на жлъчката. Протопинът тонизира маточната мускулатура. Берберинът има холеретична активност.

Змийското мляко успешно лекува брадавици, мазоли, лишеи и други проблеми на кожата. Растението е доста отровно, поради което трябва да се ползва много предпазливо.

За да излекувате брадавица, трябва 3 пъти на ден да мажете със свеж сок от билката. Същото се отнася и за мазоли, лишеи, упорити екземи и дори рак на кожата. Пресен сок се получава, като цялото цвете – дръжките, листата и цветовете се измиват и се поставят в сокоизтисквачка. С получения сок се мажете външно.

За направа на тинктура, приложете следната рецепта:

Смелете изсушена билка на фин прах с помощта на кафемелачка. Изсипете получения прах в буркан и залейте с водка такова количество, колкото е и праха. Затворете плътно с капак. Поставете буркана в хартиен плик за защита на тинктурата от светлина.  Разклащайте буркана енергично веднъж на ден в продължение на месец. След това прецедете сместа през тензух или неизползван филтър за кафе. Затворете добре и ползвайте с капкомер.

Тинктура от змийско мляко се продава като хомеопатично средство в аптеките. От нея се взимат по 10 капки в малко вода три пъти дневно. Най-добрият вариант е да се консултирате с лекар-хомеопат как да прилагате лекарството – доза, време за приемане и при какви оплаквания.

Холимин
ХОЛИМИН помага при проблеми с черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *