Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов щам на птичия грип убива хора

Смъртно опасен нов щам на птичия грип взе човешка жертва в Китай. Починала е жена, която се заразила на един от азиатските пазари за живи птици.

gripЖената е станала жертва на щама Н10N8, информира medikforum.ru. Пациентката издъхнала девет дни след като се почувствала зле. Тя получила добро антивирусно лечение и анибиотици, но лекарствата изобщо не й подействали. Именно това според медиците е най-тревожното в случая.

Аутопсията и лабораторните изследвания показали, че китайката е станала жертва на съвършено нов вирус, който се предава директно от птиците на човека. Именно това условие свидетелства, че е възможно много скоро да се разрази истинска пандемия. Няколко дни преди болестта си покойницата посетила пазар за живи птици и това дава възможност да се предположи колко е дълъг инкубационният период за заразените хора. Той е 3-4 дни.

Щамът H10N8 е открит у още един заразен човек, който в момента е настанен в болница и е лекуван в пълна изолация. Според учените някои генетични характеристики на щама H10N8 са претърпели еволюция, което именно го прави способен да прониква в човешкия организъм. Досегашните изследвания сочат, че H10N8 съдържа многочислен набор от гени, характерни за различни вируси на птичия грип. Най-тревожното в тази история е, че той има общи гени с щамовете H9N2, H7N9 и H5N1. Последните два вече успяха да се прехвърлят директно от птици на хора и също взеха жертви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *