ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е нужно на жените и на мъжете, за да живеят дълго?

Ако искате да живеете дълго, трябва да спите повече. Жени – не бързайте да се радвате: това се отнася само за мъжете!

dulgoЖените и мъжете имат нужда от различни неща, за да живеят дълго. До този извод са достигнали група австралийски учени, информират от www.kp.ru. Мъжете трябва да спят повече, а жените – да се хранят здравословно. В менюто им трябва да има зеленчуци, месо, банани, орехи и чесън. От изключително значение за хранителния прием са продуктите с високо съдържание на витамин В6.

Изследванията по темата са били проведени в Мелбърн. Идеята била да се провери достатъчни ли са тези условия – сън и балансирано хранене, за удължаването на живота. Резултатите обаче били изненадващи за самите изследователи: тестовете показали, че за мъжкия организъм най-голямо значение има сънят, докато за женския на първо място е храненето.

Недостигът на сън при мъжете може да причини затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявани и исхемична болест на сърцето. Жените, на които сънят също може да не им достига, са способни да компенсират този дефицит чрез подходящата храна.

Специалистите са на мнение, че един пълен цикъл на съня продължава 90 минути, а за да си отспиш ти трябват минимум 4-5 пълни цикъла. Нормален за възрастния е нощният сън от 7-8 часа.

Учените са открили също така връзка между съня и диетата. Лошо спят онези, в чийто организъм не достигат витамин В6 и желязо. Хората, които спят малко, обикновено нямат апетит и рядко спортуват.

Съветът на изследователите е такъв: всеки може да подобри самочувствието и визията си, ако се наспи и се храни правилно. Повече зеленчуци и продукти, богати на желязо и витамин В6. И не забравяйте да се движите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *