ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко вода трябва да пием?

Известно е, че редовното пиене на достатъчно вода се отразява блготворно на обмяната и дава отпечатък на начина, по който човек изглежда. Учените предупреждават, че трябва да се внимава с приема на живителната течност!

vodaАко попитате някого колко течности трябва да приемем за ден, ще чуете най-често отговор от рода на „2 литра”. Примерно такива цифри, 2-3 литра, се срещат и в повечето популярни справочници. Строго погледнато от принципите на медицината – това е неточно, отбелязват от medikforum.ru. Важно е да се спазва като начало правилото да не се изпива наведнъж повече от 200 мл вода. Голямото количество течност натоварва излишно бъбреците и сърцето.

Освен това водата трябва да бъде в количество, достатъчно за даден човек в зависимост от теглото му. За оптимално се счита съответствието, при което на един килограм от теглото се падат 30 мл вода за денонощие. Това означава, че един 70-килограмов човек би следвало да поема по 2.1 литра вода.

Не на последно място има значение работната среда: различно количество вода ви трябва, ако работите в офис или ако превивате гръб на полето под палещите лъчи на слънцето. В офиса например, където стоите средно 8 часа, трябва да се пие вода на всеки час, но не в големи количества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *