Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не яжте това, ако имате артрит!

Ключът към преодоляване на болезнения артрит е в това какви храни ядем!

 

Хората, които страдат от артрит знаят колко е болезнено, когато ставите се подуят. Артритът има много разновидности, но най-разпространените са остеоартрит и ревматоиден артрит, при които се атакува колагена в ставите или тяхната обвивка.

 

Силномаслени или калорични храни

Самостоятелно маслените храни не могат да доведат до артрит, но колкото сме по-дебели, толкова повече натоварваме ставите. От свръхнапрежението върху тях хрущялите и костната тъкан се напрягат и се разрушават значително по-бързо. Подходящата диета и леките физически натоварвания могат да намалят болката.

 

Месни продукти

Червеното месо се сочи за най-разпространената причина за поява на артрит. Има сведения за хора, които се хранят с т.нар. веганска диета, при която не се употребяват  животински продукти, месо, риба, мляко и яйца, че при тях съединението, което предизвиква възпалението е почти изчезнало.

 

Глутен

Подобен ползотворен ефект се наблюдава и при хора на диета без глутен. Глутенът се съдържа в ечемика и пшеницата и води до непоносимост, която засяга 1 на всеки 100 до 150 човека. Глутенът ускорява възпалението и атакува имунната система.

Растенията от семейството на картофите

Това са картофи, чушки, патладжани и домати. Те съдържат алканоиди, а хората засегнати от артрита имат сериозни проблеми с точно тези вещества, които причиняват белезнено подуване на ставите. Към това семейство спада и тютюнът, затова пушенето е крайно противопоказно.

 

Мляко

Има хора с артрит, които са алергични към млякото, което обостря признаците на артритните заболявания. От друга страна обаче, други учени твърдят, че не бива млякото да се изключва напълно, защото то снабдява организма с калций и витамин D, които заздравяват костите и предотвратяват от счупване.

 

Хората с глутенова непоносимост ще живеят нормално!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *