ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Липсата на калций води до опасни болести!

Калцият е от решаващо значение за здравето на нашето тяло. Колкото повече години натрупваме, толкова повече се нуждаем от калций.

Жените се нуждаят от повече калций особено по време на бременност. Научете тук кои храни са с най-високо съдържание на калций и започнете да се храните с тях още от днес!

1. Млечни продукти

Млякото, което е с ниско съдържание на мазнини или е обезмаслено, е чудесен източник на калций.  Ако не харесвате вкуса му – добавете разбити плодове, според сезона. Киселото мляко, особено ако вие си го приготвяте или купувате от магазина това, което е с доказано съдържание на полезните бактерии, е задължително за менюто ви. Също можете да го смесвате с плодове или да си направите вкусна салата с орехи и чесън. Сиренето, изварата и кашкавалът са незаменими източници на калций при същите условия – доказано направени от натурални продукти. В домашното мляко има повече мазнини, но вие винаги можете да отделите каймака и да го използвате, когато правите баница.

2. Не млечни продукти

Има няколко не млечни продукти, които са с високо съдържание на калций. Това са ядките – бадеми, орехи, лешници и бразилските орехи. Яжте поне 50 грама от тези ядки всеки ден.

3. Зелени зеленчуци

Спанакът и сусамените семена са богати източници на калций, които могат да укрепят костите ви. Тъй като спанакът е чудесен източник на желязо, което също е важно за здравето ни, препоръчително е да го ядете редовно.  Броколито и зелето са другите зеленчуци, които имат много високо ниво на калций, когато се консумират сурови или леко задушени.

4. Плодове

Папаята, авокадото и портокалите са с най-високо съдържание на калций сред плодовете. Можете да си приготвите млечен десерт с яйчен крем и авокадо.

5. Риба

Рибата е чудесен източник на калций, а най-много се съдържа в сьомга, пъстърва, сардини, костур и скумрия.

6. Други храни, които са с добро съдържание на калций, са: бамя, соеви зърна, бял боб, овесени ядки и зърнени закуски.

 

 

Яжте сирене за по-тънка талия!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *